Legendary je uspio kupiti filmska i tv prava za Herbertov sf klasik Dinu

 

22122016_dune_post_1

Legendary Entertainment je ostvario gotovo nemoguće i uspio otkupio prava na Dinu, sf klasik Franka Herberta. Sporazum koji su sklopili podrazumjeva prava kako za film tako i za tv projekte za globalnu publiku. Sve dogovorene projekte će producirati Thomas Tull, Mary Parent i Cale Boyter te Brian Herbert, Byron Merritt i Kim Herbert u funkciji izvršnih producenta.

Radnja romana smještena je u dalekoj budućnosti i govori o Paulu Atreidesu čija obitelj prihvaća upravljanje planetom Arrakisom koji je proizvođač iznimno vrijednog resursa. Tako oni koji kontroliraju Arrakis drže i veliku moć koju bi za sebe željele gotovo sve bogate obitelji. Nakon što su Paul i njegova obitelj izdani priča istražuje teme politike, religije i ljudske povezanosti s prirodom dok istovremeno Paul diže pobunu kako bi vratio kontrolu nad planetom.

1984. roman je dobio svoju istoimenu filmsku ekranizaciju u režiji Davida Lyncha i s Kyleom MacLachlanom u glavnoj ulozi. Tada je film bio veliki promašaj i zaradio je slabašnih 30,9 milijuna dolara na uloženih 45 milijuna. Ni kritika tada Dini nije bila naklonjena, ali zato danas film uživa gotovo kultni status.

Dina se smatra najbolje prodavanim sf romanom u povijesti (s 12 milijuna prodanih primjeraka), a nakon spomenutog filma roman je 2000. dobio i Emmyjem ovjenčanu mini seriju Djeca Dine. Autor Frank Herbert je napisao i pet nastavaka te pretvorio Dinu u franšizu. Nakon smrti njegova djela su preuzeli sin Brian i autor sf romana Kevin J. Anderson koji su zajedno objavili niz prequel romana.

Bilo bi fenomenalno kada bi Jodorowsky na bilo koji način bio involviran u projekt, da se barem koja njegova famozna ideja pretoči u stvarnost nakon svega što je prošao u pokušaju da snimi Dinu kako je ona to i zaslužila, prekrasno, detaljno, epski i grandiozno.

Check Also

The Power: prvi elektrificirajući trailer za Amazonovu tv adaptaciju!

Amazon Studios i Sister Pictures objavili su prvi teaser trailer za nadolazeću seriju The Power …

One Piece: prvi pogled na Netflixovu igranu adaptaciju!

Za sve fanove One Piecea imamo jako dobre vijesti, ili se bar nadamo da imamo …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics