Later: Blumhouse će prilagoditi roman Stephena Kinga za TV s Lucy Liu u glavnoj ulozi

Vjerojatno vam je već teško pratiti koja se sve Kingova djela prilagođavaju za male i velike ekrane, a mi već imamo još jedno za dodati na taj popis. Blumhouse Television je osigurao prava za Kingov roman Later kojeg će pretvoriti u limitiranu tv seriju. Tvorac serije i scenarist pilota je Raelle Tucker (True Blood), a glavnu ulogu će tumačiti Lucy Liu (Elementary). Izvršni producenti su Jason Blum, Chris McCumber i Jeremy Gold.

Roman Later je objavljen u ožujku prošle godine. Riječ je o žanrovskom hibridu: dijelom je to detektivska priča, dijelom triler, dok ostalo popunjava nadnaravni horor. U fokusu priče je Tia, vlasnica književne agencije koja sama odgaja svog sina Jamieja i nalazi se na rubu profesionalne propasti kada njezin klijent umre prije nego što završi posao koji bi njezinu agenciju ponovo vratio u život. Jamie ima nadnaravnu sposobnost da razgovara s mrtvima. To je od velike pomoći kada razgovara s mrtvim autorom pa sadržaj knjige prenosi majci, koja je sama piše i objavljuje pod autorovim imenom. Ali ovaj dar se može iskoristiti za još podlije svrhe. Kada Tijina djevojka policijska detektivka shvati što dječak može, tjera ga da koristi svoje moći u potrazi za ubojicom koji prijeti da će ‘udariti’ s one strane groba.

“Later je zastrašujući i dirljiv i neobično čudan – i naravno da jest, jer u pitanju je Stephen King. Adaptirati djelo jednog od mojih omiljenih autora svih vremena, s nevjerojatnim partnerom poput Blumhousea i s neusporedivom Lucy Liu, ostvarenje je sna.” – izjavila je Raelle Tucker.

“Godinama sam želio raditi s Jasonom Blumom, a sada imamo dva zajednička projekta.” – izjavio je King. Drugi projekt na kojeg se King referira je baziran na njegovoj kratkoj priči Mr. Harrigan’s Phone, koji se razvija za Netflix.

Check Also

Fallout: otkriven je sinopsis i galerija fotki za Amazonovu adaptaciju

Prvi pogled na Amazonovu seriju Fallout smo tehnički dobili još prošle godine kada je objavljena …

Prvi pogled na seriju Agatha: Darkhold Diaries

Prošlo je dosta vremena otkako smo posljednji put vidjeli Agathu Harkness. I proći će još …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics