Lansiran je prvi teaser trailer za Star Trek: Prodigy!

Prije godinu dana tijekom eventa San Diego Comic-Con@Home otkriven je naziv prve serije Zvjezdanih staza fokusirane na mlađu publiku – Star Trek: Prodigy, a sada je prigodno za vrijeme ovogodišnjeg Comic-Con@Home stigao i prvi službeni teaser trailer.

Radnja prati grupu šarolikih mladih vanzemaljaca koji moraju odgonetnuti kako surađivati zajedno dok navigiraju svemirom, u potrazi za boljom budućnošću. Tih šest mladih izopćenika ne znaju ništa o brodu kojeg su preuzeli – prvi puta u povijesti franšize Zvjezdanih staza – ali tijekom zajedničkih pustolovina, svaki od njih će se upoznati sa Zvjezdanom flotom i idealima koje ona predstavlja.

Ella Purnell (Army of the Dead) tumači Gwyn, 17-godišnju pripadnicu vrste Vau N ’Akat, nove vrste u Zvjezdanim stazama, koja je odrasla na sumornom rudarskom planetu svog oca – sanjajući o istraživanju zvijezda.

Brett Gray (On My Block) tumači 17-godišnjeg Dala, ljubičastog vanzemaljca čija rasa još nije poznata – koji sebe doživljava kao mavericka i drži se svoje nepokolebljive nade čak i u najtežim trenutcima.

Jason Mantzoukas (The Good Place) tumači tinejdžera Jankoma Poga, Tellarita, vrste koja je dio Zvjezdanih staza još od Originalne serije, čiji pripadnici kasnije preuzimaju istaknutu ulogu tijekom posljednje sezone Zvjezdanih staza: Enterprise.

Angus Imrie (The Crown) tumači Zeroa, pripadnika rase Medusan, energetskih bića koji nose odijela kako bi zaštitili druge od pogleda na njih, što može uzrokovati ludilo. Njihova je vrsta predstavljena 1968. godine u epizodi Is There in Truth No Beauty?, petoj epizodi treće sezone Originalne serije.

Dee Bradley Baker (SpongeBob SquarePants) tumači blistavog Murfa, umiljatog, neuništivog bloba, iznimno dobrog tajminga i nezasitnog apetita za brodskim dijelovima.

Rylee Alazraqui (Summer Camp Island) tumači nezgrapnu Rok-Tahk, neobično bistru osmogodišnju djevojčicu, pripadnicu vrste Brikariana. Iako je pomalo sramežljiva, Rok se ne suzdržava kod iskazivanja njezine ljubavi prema životinjama. Brikariani su vrsta koju je zamislio Peter David za potrebe video igre Star Trek: Starfleet Academy.

Kate Mulgrew (Star Trek: Voyager) će kao što znamo od ranije biti glas i avatar holograma za obuku u hitnim slučajevima, koji će šestero djece podučavati o brodu kojeg su rekvirirali, o Zvjezdanoj floti i etosu Ujedinjene federacije planeta kako serija bude odmicala.

Prvi trailer ne otkriva puno više od ovog kratkog sinopsisa, no ipak daje nešto bolji uvid u likove od njihovih pukih opisa. Janeway je karta koja se očito čuva pa nju nismo imali prilike vidjeti u najavi nego samo čuti i to vrlo kratko na samom kraju s riječima “Tek smo počeli.” I da, ne smijemo zaboraviti istaknuti da smo dobili pogled i na sam brod – USS Protostar koji nosi oznaku NX-76884.

Star Trek: Prodigy

Osim trailera iz panela izdvajamo da je Ben Hibon (redatelj i izvršni producent) potvrdio kako je serija doista dio kanona, odnosno šireg svijeta Zvjezdanih staza. Također je primjetio i sljedeće: “Znali smo da će gledatelji doživjeti našu seriju kao: ‘Oh, ovo je mali brat ili mlađa sestra Star Trek svemira. A mi smo željeli biti onaj mali brat ili sestra koji lupaju veću sestru i govori ‘Nemoj nas podcjenjivati’.”
Što se tiče povratka Janeway, Mulgrew je imala za reći sljedeće: “Ona je Janeway u svom najboljem izdanju. Ona je tu da pomogne ovoj šarolikoj posadi i pokrene ovaj mrtav brod. I to će učiniti. Puna je topline. Odlučna je pomoći ovoj djeci da se maknu s ovog opasnog i mračnog planeta na puno bolje mjesto. Drugu galaksiju. Smiješna je, živa je, stvarno može biti smiješna… ali uglavnom ima poriv da im pomogne da uspiju.”

The Star Trek: Prodigy na Paramount Plus stiže ovu jesen, točan datum još nije poznat. Seriju produciraju Nickelodeon Animation Studio i CBS Studios.

Check Also

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

MGM Plus 23. travnja starta s 2. sezonom horor serije From i doku serijom Amityville: An Origin Story

Streaming servis MGM Plus proslavit će pola puta do Noći vještica iliti Halfway to Halloween …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics