Kultni klasik “Galaxy Quest” postaje serija

 

MSDGAQU EC006

Otkačena SF meta-komedija “Galaxy Quest” izašla je 1998. godine kada nije izazvala preveliki uspjeh u kinima. Sve se promijenilo čim je film izašao na DVD-u. Tada su fanovi žanra i Star Treka uvidjeli da se radi o iznimno kvalitetnoj komediji koja je istovremeno parodija i homage SF klasicima. To je bila ona svježina koja se tada tražila i zbog koje je taj film postao kultni klasik čija se forma danas viđa nešto češće (kao što je na primjer odličan roman Johna Scalzija “Redshirts”).

Radnja filma vrti se oko grupe glumaca poznatih po radu na seriji koja jako podsjeća na Star Trek, a koje su izvanzemaljci zamijenili za prave intergalaktiče heroje. Nakon pojave nove prijetnje ti su glumci stvarno stavljenu u te uloge. Sada samo oni, ljudi koji zapravo ne znaju apsolutno ništa o pravom upravljanju brodom, mogu spasiti svemir.

Trenutno nije još ništa poznato u vezi serije osim da će Robert Gordon, scenarist filma, pisati scenarij i za seriju. Paramount Television je također u raspravi sa Deanom Parisotom, redateljem filma, i producentom Markom Johnsonom.

Možda često kažemo da nam je dosta remakeova i rebootova, ali ovo je definitivno serija koju želimo vidjeti.

Check Also

Infinitum: Subject Unknown: britanski nezavisni SF triler!

U slučaju da vam je kao i nama Infinitum: Subject Unknown prošao ispod radara onda …

Zavirite iza kulisa Netflixove adaptacije stripa Slumberland!

Prvi pogled na Slumberland, Netflixov nadolazeći visokobudžetni fantasy film redatelja Francisa Lawrencea, poznatog po radu …

Web Statistics