“Kula tmine” službeno dolazi na male ekrane i to s Elbom i McConaugheyem u glavnim ulogama

 

01032016_dark_tower_feat

“Muškarac u crnom bježao je preko pustinje, a revolveraš ga je pratio.”

Tim je riječima započeo magnum opus Stephena KingaKula tmine” kada je još 1978. godine objavljena njegova kratka priča “Revolveraš”. U međuvremenu se ta priča razvila i danas taj kultni serijal broji osam romana, niz stripova i kratkih priča, a od sljedeće godine konačno ćemo vidjeti i ekranizaciju o kojoj se priča već desetljećima.

Film će režirati Nikolaj Arcel, redatelj trenutno poznat samo po danskim filmovima, a scenarij će napisati Akiva Goldsman, poznat po pisanju filmova kao što su “Genijalan um”, ali isto tako i “Batman i Robin”, tako da je teško predvidjeti što možemo očekivati od njega.

Najzanimljivija imena su ipak ona glumačka. Tako imamo Idrisa Elbu (Bitka za Pacifik, Prometej) u glavnoj ulozi, onoj Revolveraša, dok će antagonista, Čovjeka u Crnom, glumiti Matthew McConaughey (Interstellar). Bez sumnje je riječ o velikim imenima koja već svojom prisutnošću povećavaju ionako visoka očekivanja.

Isto važna informacija je ta da nije riječ o adaptaciji Revolveraša, prve knjige u serijalu, već da će se radnja fokusirati na neke od kasnijih knjiga. O kojim je točno knjigama riječ, to još uvijek nije poznato, ali Arcel i Goldsman najavljuju da fanovi ne bi zbog toga trebali negodovati pošto je i dalje riječ o adaptaciji serijala a ne slobodnoj interpretaciji originala. Isto tako znamo da će većina filma biti smještena u modernome svijetu pa možete početi donositi zaključke i teorije o radnji filma.

Film bi u kina trebao doći 13. siječnja 2017. godine, što je relativno brzo, kad ćemo konačno vidjeti najočekivaniju Kingovu adaptaciju. Ako je ne odgode, naravno. No još je rano i ne trebamo biti pesimistični.

Check Also

Wednesday ruši rekorde gledanosti, ali koliko je serija zapravo dobra?

Burtonova nadnaravna serija Wednesday, o titularnoj kćeri obitelji Addams s Jennom Ortegom u glavnoj ulozi, …

Novi pogled na Spider-Man: Across the Spider-Verse

Kad je Spider-Man: Into The Spider-Verse iliti Spider-Man: Novi svijet stigao u kina 2018. godine, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics