Kratki film Zen – Grogu and the Dust Bunnies stigao je na Disney plus platformu!

Nakon par dana špekuliranja o misterioznom projektu između legendarnog Studija Ghibli i Lucasfilma, jučer je konačno otkiveno o čemu je točno riječ. Potvrđeno je da se doista radi o kratkom filmu u čijem fokusu je mali, svima obožavani Grogu odnosno većini poznat kao Baby Yoda. Naslov kratkog animiranog filma je Zen – Grogu and the Dust Bunnies i ono što je još zanimljivije je da ga možete pogledati već danas, ekskluzivno na Disney plus platformu. Kratki film je lansiran povodom obilježavanja treće godišnjice The Mandaloriana, a zamišljen je kao iznenađenje za fanove. Projekt po prvi put ujedinjuje legendarni japanski studio za animaciju s Lucasfilmom, što je samo po sebi monumentalno!

No ovo nije prvi put da se Lucasfilm udružio s anime studijem. 2020. godine, Lucasfilm je angažirao animacijske studije u Japanu za izradu devet kratkih filmova za njihovu antologijsku seriju Star Wars: Visions, također za Disney plus platformu. To je svakom studiju omogućilo da osmisli bilo koju pripovijest unutar Star Wars svemira. Prva sezona serije premijerno je prikazana u rujnu 2021., a druga sezona — koja se širi izvan Japana na studije u Africi, Europi i Indiji — se očekuje na proljeće 2023. godine.

Ručno crtani kratki animirani film Zen – Grogu and the Dust Bunnies režirao je Katsuya Kondo (dizajner likova za filmove Kiki’s Delivery Service, Ponyo, Earwig and the Witch), a glazbu je napisao Ludwig Göransson, skladatelj serije The Mandalorian i filmova Black Panther. Iako je film jako kratak i bez dialoga, vrlo je simpatično ostvarenje.

Zen - Grogu and the Dust Bunnies

Check Also

Prvi pogled na Tron: Ares!

Disney je otkrio prvi pogled na Tron: Ares, koji predstavlja nastavak filma Tron: Legacy. Nemojte …

Prvi pogled na reboot filma The Crow!

Konačno smo dobili prvi pogled na reboot filma The Crow (Vrana), u vidu netom objavljenih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics