Kratki film ‘State Zero’ ima čudovišta, vojnike i stvarno kvalitetan vizualni stil

 

Nerijetko kratki filmovi ispadaju bolji od onih koji haraju kinima i zarađuju milijune. Nije to čudno, ipak, za napraviti dobar kratki film potrebno je više mašte i, vjerojatno najvažnije, stvarno dobar scenarij. A i kratki filmovi mogu slobodno eksperimentirati, a to je nešto što se u Hollywoodu baš i ne radi često.

Kratki film ‘State Zero‘ redateljski je prvijenac švedskog konceptualnog umjetnika Andreea Wallina (Oblivion, Godzilla)  i jedna od iznimka u svijetu kratkih filmova. Naime, riječ je o kratkom filmu koji jako želi biti blockbusterski SF. Radnja je dosta klišejna i već viđena (grupa vojnika istražuju komunikacijski toranj s kojim je naglo prekinuta komunikacija, tamo nailaze na čudovišan problem) i dijalozi su čista shema za jedan vojni film (vojnici razgovaraju na putu do tornja što jako podsjeća na jednu scenu u helikopteru iz Predatora), ali ono po čemu se ovaj film najviše razlikuje od ostale kratke forme je vizualni stil koji bi slobodno mogao proći za film u kojega su uloženi milijuni.

To nije previše neočekivano, redatelj je ipak radio na poznatim filmovima koji su isto tako vizualni prekrasni a sadržajno plošni.

No zahvaljujući kratkoj formi ‘State Zero’ ipak ne stigne postati dosadan. Zato se isplati baciti oko i gledati kako sve lijepo izgleda. Još da je scenarij bolji… Pa to bi zbilja bilo fantastično.

 

Check Also

The Portable Door: prvi trailer za fantasy avanturu baziranu na serijalu Toma Holta

Objavljen je prvi puni trailer za australsku fantasy avanturu The Portable Door, adaptaciju prve knjige …

The Mandalorian: novi poster za 3. sezonu i specijalni promo video!

S obzirom da nas od treće sezone serije The Mandalorian dijeli svega mjesec dana ne …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics