Dinosauri ulaze u naš svijet s Jurassic World: Battle at Big Rock

Prije tjedan dana, Colin Treworrow nas je iznenadio neočekivanom najavom za kratki film Jurassic World: Battle at Big Rock. Film koji bi nam trebao, prema izjavi režisera, dati prvi uvid u svijet u kojem su dinosauri postali sastavni dio naših života. Bilo to dobro ili loše. Naime, nakon epohalnih događaja iz „Fallen Kingdom“, dinosauri su napustili otok i postali dio ekosistema na kopnu. I upravo je kratki film koji je premijerno prikazan jučer na FX-u, a potom i na službenom JW youtube kanalu pokazao prvi susret između pretpovijesnih giganata i modernog čovjeka.

Moramo reći da nas je ovaj kratki film veoma ugodno iznenadio. Jer u osam minuta, Treworrow i Emily Carmichael (koja je ujedno i režiser i koscenarist „Jurassic World 3“), uspjeli su prikazati svu magiju, ali i užas čovjekova prvog susreta s dinosaurima izvan Parka. Film koji je snimljen u samo pet dana i to na malenom budžetu uspio je evocirati nedostižni „Jurski park“ bolje nego ijedan drugi nastavak (s iznimkom možda prvog dijela „Izgubljenog svijeta“). Jer ne samo da osjećamo divljenje kada jedna sasvim obična obitelj prvi put vidi Nasuceratopsa i njenog mladunca, već iskreno suosjećamo s tim ljudima, nakon što ova naizgled idilična slika bude naprasno prekinuta napadom Alosaura. Napad na kamper prestrašene obitelji izaziva više osjećaja straha od finalne spektakularne, ali ujedno umjetne borbe, kojom je završio „Jurassic World“. A doživljaju nelagode pridonosi izvrsna kinematografija Larryja Fonga kao i animatronika Legacy Effects. Obitelj glume André Holland (Moonlight), Natalie Martinez (Under the Dome), Melody Hurd (Fatherhood) i Pierson Salvador. Glazbenu podlogu potpisuje Amie Doherty.

Ono što je posebno zanimljivo je da se napad dogodio godinu nakon što su dinosauri pobjegli u divljinu, a kao što nam daju naslutiti radio vjesti na početku filma, te pogotovo kratke home-video scene iz završne špice, dinosauri su ne samo uspjeli postati dio divljine, već je i čovjek prisiljen na suživot s njima. „Battle at Big Rock“ dokaz je da je reset nemoguć, te da smo doista ušli u Jurski svijet.

A kako će taj svijet zista izgledati, vidjet ćemo u završnom filmu trilogije – Jurassic World 3 – koji nas očekuje 11. lipnja 2021. godine.

Battle at Big Rock

Battle at Big Rock

Check Also

The Addams Family se vraća na male ekrane, s Timom Burtonom za kormilom!

The Addams Family se vraća na televiziju, i to s Timom Burtonom za kormilom! MGM …

Prvi očaravajući trailer za Disneyjev animirani film Raya and the Last Dragon

Konačno je objavljen prvi trailer za Raya and the Last Dragon, i moramo priznati da …

Web Statistics