Kralj se vratio! Pogledajte nostalgijom nabijenu vizualnu poslasticu – teaser za The Lion King

Prošlo je dosta vremena od kada je Disney najavio adaptaciju svoje kultne animirane uspješnice The Lion King. Očekivanja su bila velika, pogotovo ako se uzme u obzir ogromni napredak u specijalnim efektima, koji smo mogli vidjeti u realističnim CGI životinjama u  filmu The Jungle Book. Tome se valja pridodati i ime režisera Jona Favreaua koji radi na oba filma. Nakon što je Disney danas iznenadno objavio teaser za The Lion King, možemo reći da su naša očekivanja ispunjena. Teaser je prava vizualna poslastica, i ne sumnjamo da će film biti išta manje.

Teaser ne govori previše o radnji, koje će se svako dijete iz 90-ih nesumnjivo s lakoćom prisjetiti. A tome će svakako pomoći rekreacija uvodne scene iz animiranog filma, u kojemu mudri Rafiki kruni mladoga nasljednika čopora i kraljevstva lavova – Simbu. Tome definitivno pomaže da je scena rekreirana gotovo kadar po kadar, dok su same životinje prikazane u fotorealističnoj kvaliteti. A nakon što čujete sad već besmrtni The Circle of Life kako trešti u pozadini, vjerujemo da ćete se barem nakratko, vratiti u djetinjstvo.

Da Disney cilja na nostalgiju pokazuje i to da Mufasu, kralja lavova, igra nitko drugi nego James Earl Jones, koji je istu ulogu odigrao u originalu. Njegovog sina i prijestolonasljednika Simbu igra JD McRary kao mladunac, dok odraslog princa igra Donald Glover. Ostatak glumačke postave je ništa manje zvučan. Nali, Simbinoj prijateljici i budućoj partnerici glas je posudila Beyonce, Chiwetel Ejlofor je Scar, Mufasin brat i spletkar, a John Kani je Rafiki. Simbine najbolje prijatelje Timona i Pumbu, oživili su Billy Eichner i Seth Rogen. Tri hijene glume Florence Kasumba, Eric Andre, i Keegan-Michael Key; a kraljevskom savjetniku Zazu glas je posudio komičar John Oliver. Ova prvoklasna glumačka ekipa nije jedini razlog da pogledate film (ako vas adaptacija Kralja lavova već nije privukla), već vas očekuje i odlična glazba. Elton John vraća se s reinterpretacijom kultnih pjesama, kao i nekoliko novih, dok glazbenu podlogu još jednom potpisuje Hans Zimmer.

A povratak kralja možete pogledati idućega ljeta, tako da ćete se vratiti u djetinjstvo 19. srpnja 2019.

The Lion King

Check Also

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics