Kralj lavova: Iščekivana igrana verzija samo što nije stigla u kina

Nakon punih 25 godina, ovoljetna filmska avantura Kralj lavova (The Lion King) uključuje povratak u Ponosnu zemlju u afričku savanu, gdje publiku u live-action adaptaciji čeka Simba, budući kralj lavova; igrana verzija jednog od najuspješnijih i najupečatljivijih animiranih filmova svih vremena uz koji su odrastale generacije diljem svijeta uskoro stiže na velika platna.

Igrani film Kralj lavova u domaća kina stiže u originalnoj i sinkroniziranoj verziji. Režiser originalne verzije je američki glumac i redatelj Jon Favreau, prema scenariju kojeg potpisuje Jeff Nathanson, dok je domaću verziju režirala Lea Anastazija Fleger. Originalna glumačka postava uključuje Donalda Glovera (Simba), Beyoncé Knowles-Carter (Nala), Jamesa Earla Jonesa (Mufasa), Chiwetela Ejiofora (Scar), Setha Rogena (Pumbaa), Billyja Eichnera (Timon) i druge.

U domaćoj verziji pak nastupaju: Adrian Pezdirc kao Simba, Mateja Majerle kao Nala, Milan Pleština kao Mufasa, Frano Mašković kao Scar, Marko Makovičić kao Zazu, Anja Šovagović Despot kao Sarabi, Duško Valentić, Andrej Dojkić, Jadranka Đokić, Goran Malus i mnogi drugi, a u epizodnim ulogama pojavljuju se i najpopularniji hrvatski Youtuberi Nika Ilčić i LayZ! Glavne pjevačke uloge, tj. pjevačke dionice glavnih junaka otpjevali su Vanna i Dino Jelusić.

Disneyjev Kralj lavova spektakularno je filmsko putovanje u afričku Ponosnu zemlju u kojoj budući kralj lavova mora nadvladati izdaju i tragediju sve s ciljem kako bi preuzeo svoje pravo mjesto na Ponosnoj stijeni.

Nova verzija Kralja lavova uključuje pionirske filmske tehnike, vraćajući na filmsko platno legendarne likove uz koje publika diljem svijeta odrasta već desetljećima – ali ovaj puta na drugačiji način.

Do sada smo mogli vidjeti nekoliko trailera koji izgledaju fenomenalno, a sada će vas osvojiti i ovaj kratki TV spot, kao i prekrasni novi posteri za film. U novom spotu smo dobili pogled na legendarnu scenu u kojoj se Mufasa obraća malom Simbi. Osim dirljive scene tu je nova verzija pjesme Can You Feel the Love Tonight? koju čujemo u pozadini, a koju pjevaju Donald Glover i Beyoncé Knowles Carter.

Zanimljivo je da je Favreau u nedavnom intervjuu izjavio kako nije siguran da li bi film trebalo kategorizirati kao animirani ili igrani. “To je vrlo teško, jer zapravo nije niti jedno. Ovisi koje standarde gledate, jer tu nema pravih životinja, pravih kamera, pa čak ni prave izvedbe koja se snima… Sve izlazi iz ruku umjetnika.” No jednako zanimljivo je i to da je u drugom intervjuu redatelj izjavio da je u film ubacio i jednu pravu igranu scenu, čisto da vidi da li publika može otkriti razliku. Sada kada znate, samo trebate dobro obratiti pažnju i probati otkriti o kojoj sceni je riječ.

Iščekivana igrana adaptacija Disneyjevog Kralja lavova u domaća kina stiže 18. srpnja, a ulaznice su već dostupne u pretprodaji.

Kralj lavova

Kralj lavova

Kralj lavova

Kralj lavova

Check Also

Ekskluzivne fotke i novi detalji iz Marvelove serije Secret Invasion!

Vanity Fair je netom objavio galeriju ekskluzivnih fotografija iz nadolazeće Marvelove serije Secret Invasion, koje …

Star Trek: Starfleet Academy, službeno je najavljena nova igrana serija!

Nema dugo da smo pisali o tome kako je Strange New Worlds u tom trenutku …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics