KraKon je pred vratima!

Nemojte propustiti drugo izdanje zagorske konvencije geek kulture – KraKon, koja je ove godine u znaku Harryja Pottera. Konvencija otvara svoja magična vrata 08. lipnja, gdje vas na ulazu očekuje Sorting Hat sa zadaćom razvrstavanja po domovima! Čuli smo da ako dođete na službenu ceremoniju otvaranja, između 12:00 h i 13:00 h da će Sorting Hat možda uzeti u obzir i vašu preferencu prema određenom domu, stoga imajte to na umu. Kon traje do 09. lipnja, i održava se u Krapini, u prostorima Osnovne škole Ljudevita Gaja.

Ako ste iz Zagreba, do Krapine možete stići i Gujdek expressom, za koji su se pobrinuli organizatori. Magični gujdek express (Presečki bus) vas čeka u subotu u 11:00 h kod Glavnog željezničkog kolodvora u Zagrebu i vozi do Pekoma u Krapini, minutu od škole! U nedjelju u 18:30 h vas vraća natrag. Rezervirajte svoje mjesto na info@krakon.eu. Mjesta još ima, možete se samo pojaviti i ako se niste još prijavili, no princip je ko prvi njegovo mjesto. Cijena je 70 galeona/kuna.

Cosplay ako već niste, možete prijaviti isključivo na sljedećem linku, ali samo danas do ponoći. Cosplay natjecanje je kao i prošle godine, bez teme (ali ima posebnu kategoriju vezanu uz temu ovogodišnjeg KraKona). Žiri će ocjenjivati prijavljene natjecatelje u sljedećim kategorijama: Best in Show, Best Prop, Best Crafting, Best Sewing, Best Performance, Vox Populi, Kid’s Award i nova kategorija: Best Harry Potter cosplay! Cosplayerima će biti osigurana cosplay garderoba u kojoj će se moći presvlačiti, ostavljati stvari, dovršavati cosplay i slično. U garderobi će biti spreman cosplay first aid kit sa svim mogućim potrepštinama za popravljanje i dorađivanje cosplaya.

Cosplay predstavljanje/natjecanje održava se u subotu 08. lipnja, od 19:00 do 20:30 h. Dodjela cosplay i KraKon treasure hunt nagrada te proglašenje domskog pobjednika na rasporedu je također u subotu, od 22:00 do 23:00 h.

Iz programa izdvajamo:

Konvencije i cosplay na Novom Zelandu – Sonja Batušić & Tomislav Agatić

Šuplja Zemlja u priči i prevari – Danijel Štriga

Tengwar: vilenjačko pismo – Zvjezdana Drašner

Ostavština D’n’D mehanizama digitalnom svijetu – Jurica Čavužić

Hangar 7: Kako smo uvjerili EU da nam da pare za SF VOL. 02. – Davorin Horak

Hogwarts Four: Velika četvorka čarobnjačkog sveta – Ljubica Dolašević

Detaljan raspored konvencije KraKon potražite na linku.

Cijene akreditacija: subota 30 galeona, nedjelja 30 galeona, skupa 50 galeona! Vaša vas akreditacija stavlja u jedan od domova za koji skupljate bodove za domsko natjecanje. Pametni komentari na predavanjima, najbolje znanje na kvizovima, isticanje u nekoj od brojnih cosplay kategorija, posebno umijeće na radionicama i turnirima… Sveprisutno gujdekovo oko vas sve prati i nagrađuje vaš trud bodovima.

Da ne budete žedni pobrinut će se Veliki Tolk koji stiže sa svojim ‘pokretnim’ šankom!

Check Also

Istrakon: ovogodišnja tema konvencije je umjetna inteligencija!

Od 12. do 14. travnja u pazinskom će se Spomen domu održati Istrakon, konvencija znanstvene …

Pred vratima je 3. po redu X-e-con!

Od 18. listopada do 21. listopada održat će se 3. po redu X-e-con, brodska SF&F …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics