Kosmogonik, kratki film po motivima priče Stanisława Lema!

Film Kosmogonik iliti Cosmogonic je snimljen je prema kratkoj priči Stanisława Lema Uranove uši (Uranowe uszy), a nadahnut je fantastičnim crtežima Daniela Mróza iz zbirke Bajke o robotima (Bajki Robotów). Riječ je o hibridom 2D/3D animacijskom projektu za VR tehnologiju. Dizajniran prvenstveno za jednog korisnika VR-a, projekt ima premijeru ove godine, prigodno za obilježavanje 100 godišnjice rođenja Stanisława Lema. Redatelj filma je Paweł Szarzyński. Producentica je Marta Szarzyńska (Kinhouse Studio), dok su koproducenti Adam Mickiewicz Institute i Aura Films uz financijsku potporu Poljskog filmskog instituta.

“Stanisław Lem je uvijek bio vrlo važan tvorac u mom životu, i bez obzira koliko sam imao godina, njegova su se književna djela uvijek protezala kroz moj život.” – izjavio je redatelj. “Djela Daniela Mróza bila su nam vrlo važna polazna točka, na vrlo su visokoj razini i bilo nam je vrlo teško ih prenijeti u virtualni svijet kako bi se održala atmosfera koja u njima vlada.”

Film je odabran među preko 200 produkcija iz cijelog svijeta za Cannes XR Development Showcase. 23 projekta iz cijelog svijeta će imati priliku predstaviti se tijekom pitching sesije i 1-na-1 sastanaka s najvažnijim partnerima, koproducentima, distributerima i kustosima XR industrijskih izložbi.

Od Kosmogonika, nekad sjajnog inženjera robota, ostala je samo njegova slomljena glava. Ali još uvijek možete zakoračiti u njegova sjećanja, gdje ćete otkriti čudan, zaboravljeni svijet – onaj u kojem nas znanost i tehnologija mogu ili izolirati i uništiti, ili povezati i osloboditi. Ova animirana tehnološka bajka iz Poljske, začinjena s humorom i začudnošću, donosi viziju poljskog znanstvenofantastičnog genija Stanisława Lema i ilustratora Daniela Mróza u virtualnu stvarnost.

Priču Uranove uši, po čijom motivima je i nastao kratki film Kosmogonik ćete idući tjedan moći pročitati na službenim stranicama nakladnika Hangara 7, jer samo što nisu objavili Bajke o robotima, SF zbirku humorističko ironijskih priča slavnog poljskog autora Stanisława Lema.

Premijera filma Kosmogonik će biti u svibnju ove godine.

Kosmogonik

Kosmogonik

Kosmogonik

Kosmogonik

Kosmogonik

Kosmogonik

Kosmogonik

Kosmogonik

Kosmogonik

Check Also

Serija Star Trek: Strange New Worlds obnovljena je za 04. sezonu!

Misija se nastavlja za Star Trek: Strange New Worlds. Popularni spin-off serije Star Trek: Discovery …

Prvi trailer za Appleovu SF seriju Dark Matter!

“Što ako je osoba koja me otela ja?” Apple TV Plus konačno je objavio prvi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics