Kosmogonik, kratki film po motivima priče Stanisława Lema!

Film Kosmogonik iliti Cosmogonic je snimljen je prema kratkoj priči Stanisława Lema Uranove uši (Uranowe uszy), a nadahnut je fantastičnim crtežima Daniela Mróza iz zbirke Bajke o robotima (Bajki Robotów). Riječ je o hibridom 2D/3D animacijskom projektu za VR tehnologiju. Dizajniran prvenstveno za jednog korisnika VR-a, projekt ima premijeru ove godine, prigodno za obilježavanje 100 godišnjice rođenja Stanisława Lema. Redatelj filma je Paweł Szarzyński. Producentica je Marta Szarzyńska (Kinhouse Studio), dok su koproducenti Adam Mickiewicz Institute i Aura Films uz financijsku potporu Poljskog filmskog instituta.

“Stanisław Lem je uvijek bio vrlo važan tvorac u mom životu, i bez obzira koliko sam imao godina, njegova su se književna djela uvijek protezala kroz moj život.” – izjavio je redatelj. “Djela Daniela Mróza bila su nam vrlo važna polazna točka, na vrlo su visokoj razini i bilo nam je vrlo teško ih prenijeti u virtualni svijet kako bi se održala atmosfera koja u njima vlada.”

Film je odabran među preko 200 produkcija iz cijelog svijeta za Cannes XR Development Showcase. 23 projekta iz cijelog svijeta će imati priliku predstaviti se tijekom pitching sesije i 1-na-1 sastanaka s najvažnijim partnerima, koproducentima, distributerima i kustosima XR industrijskih izložbi.

Od Kosmogonika, nekad sjajnog inženjera robota, ostala je samo njegova slomljena glava. Ali još uvijek možete zakoračiti u njegova sjećanja, gdje ćete otkriti čudan, zaboravljeni svijet – onaj u kojem nas znanost i tehnologija mogu ili izolirati i uništiti, ili povezati i osloboditi. Ova animirana tehnološka bajka iz Poljske, začinjena s humorom i začudnošću, donosi viziju poljskog znanstvenofantastičnog genija Stanisława Lema i ilustratora Daniela Mróza u virtualnu stvarnost.

Priču Uranove uši, po čijom motivima je i nastao kratki film Kosmogonik ćete idući tjedan moći pročitati na službenim stranicama nakladnika Hangara 7, jer samo što nisu objavili Bajke o robotima, SF zbirku humorističko ironijskih priča slavnog poljskog autora Stanisława Lema.

Premijera filma Kosmogonik će biti u svibnju ove godine.

Kosmogonik

Kosmogonik

Kosmogonik

Kosmogonik

Kosmogonik

Kosmogonik

Kosmogonik

Kosmogonik

Kosmogonik

Check Also

Novi Cowboy Bebop je dobio prvi teaser!

Dijeli nas još samo mjesec dana do igrane adaptacije legendarnog anime serijala Cowboy Bebop, pa …

Novi zabavni trailer za Ghostbusters: Afterlife!

Ghostbusters: Afterlife (Istjerivači duhova: Naslijeđe) će početi opsjedati kina 19. studenog pa je stogao objavljen …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics