„Konobaru, donesi još krvavog vina“ – ili – Star Trek: Discovery je pronašao svoje Klingonce

 

13122016_star_trek_discovery_post_1

Kada smo na prošlem SDCC-u saznali prve detalje o glumačkoj postavi nadolazeće iteracije Zvjezdanih staza, bilo je spomenuto da će osim posade Zvjezdane flote, veću ulogu igrati i Klingonci – hrabri, ali tvrdoglavi ratnici – koji su od prvog pojavljivanja u TOS-u, postali jedna od najomiljenijih rasa među fanovima serijala. Počevši kao dvodimenzionalni neprijatelji u originalnoj seriji, Klingonci su se profilirali kao važna frakcija u filmu „Zvjezdane staze VI: Neotkrivena zemlja“ na kojoj je radio Nicholas Meyer, sada jedan od najvažnijih figura u Discovery timu. A s likom Worfa u TNG-u i DS9-u postali su besmrtni. DS9 je u svom drugom dijelu nastavio promovirati Klingonce, pogotovo u ulogama generala Martoka i kancelara Gowrona, a Voyager je mnogima ostao u pamćenju upravo po liku poluklingonke B’Elanne Toress. Čak je i Enterprise posvetio par epizoda Klingoncima. Tako da ne bi smjelo čuditi da je i Discovery odlučio ne zanemariti te odvažne ratnike, kada je na SDCC-u kao jedna od uloga navedena ona klingonskog kapetana. Ali najnovija CBS-ova objava iznenaditi će mnoge. (Nadam se ugodno.)

CBS je objavio imena ne jednog, nego čak troje glumaca koji će igrati uloge ratnika Klingonskog imperija. Shazad Latif (Penny Dreadful) će tumačiti Kola, višeg časnika na klingonskoj ptici grabljivici. Prema Deadlineu, Kolov mentor će biti T’Kuvma, kojega će tumačiti Chris Obi (Roots, te nadolazeći American Gods). T’Kuvma bi trebao biti vladar Imperije kojemu je cilj ujediniti klingonske velike kuće, a sudeći po dosadašnjim prikazima klingonske politike, to bi mogao biti nezahvalan zadatak. Treću ulogu, onu L’Rell, „battle deck commander“ tumačit će relativno nepoznata Mary Chieffo. L’Rell će najvjerojatnije biti na istom brodu na kojem služi i Kol. Tako velik broj glavnih likova, ali i njihove uloge, navodi na mogućnost da ćemo radnju Discoverya gledati kroz dvije perspektive, onu Federacije, i onu Klingonske imperije. Što se također uklapa u jednu od ranijih objava, onu Nicholasa Meyera da će Discovery tonalno biti sličan „Neotkrivenoj zemlji“, te da će politički aspekt igrati važnu ulogu.

S ovom najnovijom objavom broj znanih glumaca se popeo na šest. Na strani Zvjezdane flote, znamo za Michelle Yeoh kao kapetanicu Georgiou, Doug Jones kao poručnik Saru, znanstveni časnik i Anthony Rapp kao poručnik Stamets, znanstvenik. Ako su informacije o castingu s SDCC-a točne, to znači da nam ostaju još dva admirala, doktor, i najvažnija, glavna ženska uloga.

Star Trek: Discovery sa snimanjem započinje u siječnju, a ako ne bude daljnih odgoda, trebao bi biti porinut u svibnju naredne godine.

Za pravovremene vijesti vezane za zbivanja na posljednjoj granici, pratite Inverziju.

13122016_star_trek_discovery_post_2

Check Also

Sweet Tooth: trailer za 2. sezonu Netflixove distopijske serije

Netflix je objavio novi teaser trailer za drugu sezonu serije Sweet Tooth, adaptaciju DC-jevog strip …

Renfield: finalni trailer otkriva puno novih scena s Cageom kao Drakulom!

Universal Pictures je netom objavio finalni trailer za film Renfield, horor komediju koja u fokusu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics