Konačno prvi konkretniji pogled na novu Dinu!

Zavađeno plemstvo. Smrtonosan planet. Prije Igre prijestolja bio je Herbertov legendarni SF roman Dina, a sada nam stiže i dugo očekivana nova filmska adaptacija, ovaj puta u režiji Denisa Villeneuvea.

Villeneuveova namjera je bila kreirati Dinu koja za sada postoji samo u glavama čitatelja. Ključ je kako kaže podijeliti priču u dva dijela. Što znači kada Dina stigne 18. prosinca na velike ekrane, to će biti samo pola radnje romana na kojem je i bazirana. “Ne bi pristao raditi ovu adaptaciju knjige kao samo jedan film. Svijet je prekompleksan. To je svijet čija moć leži u detaljima.” – izjavio je Villeneuve.

Scenarij filma Dina potpisuju Villeneuve, Eric Roth i Jon Spaihts. Navodno nas u novoj filmskoj adaptaciji očekuje još snažnija i upečatljivija lady Jessica (Rebecca Ferguson), koja se opisuje kao ratnička svećenica. Njezina dužnost je svemiru dostaviti spasitelja, a sada ima još veću ulogu u oblikovanju i treniranju svog sina Paula (Timothée Chalamet). “Ona je majka, konkubina, ratnica.” – izjavila je Ferguson. “Denis je iznimno poštivao Frankovo djelo u knjizi, ali kvaliteta narativa za većinu žena je podignuta na potpuno novi nivo. Postoje neki odmaci koje je učinio, te su one sada divno portretirane.”

U intrigantnoj promjeni izvornog materijala Villeneuve je također “osvježio” i dr. Lieta Kynea, glavnog ekologa na Arrakisu, i nezavisnog moćnog pregovarača između različitih zaraćenih frakcija. Iako je uvijek oslikavan/prikazivan kao bijelac, sada lik tumači afroamerikanka Sharon Duncan-Brewster (Rogue One). “Ono što mi je Denis objasnio je da mu nedostaje ženskih likova u glumačkoj postavi filma, a on je uvijek bio izraziti feminist, i želio je napisati ulogu za ženu.” – izjavila je Duncan-Brewster. “Ona u osnovi uspjeva održavati mir između mnogo ljudi. Žene su dobre u takvim stvarima, pa stoga zašto Kynes ne bi bila žensko?”

Dina
Timothée Chalamet kao Paul Atreides i Rebecca Ferguson kao lady Jessica.
Dina
Zendaya kao Chani.
Dina
Timothée Chalamet kao Paul Atreides, Stephen Mckinley Henderson kao Thufir Hawat, Oscar Isaac kao vojvoda Leto Atreides, Rebecca Ferguson kao lady Jessica Atreides, Josh Brolin kao Gurney Halleck i Jason Mamoa kao Duncan Idaho.
Dina
Redatelj Denis Villeneuve i Javier Bardem na setu filma.
Dina
Jason Mamoa kao Duncan Idaho.
Dina
Sharon Duncan-Brewster kao Liet Kynes.
Josh Brolin kao Gurney Halleck.
Rebecca Ferguson kao lady Jessica Atreides.
Oscar Isaac kao vojvoda Leto Atreides.

Check Also

Prvi pogled na Appleovu seriju Time Bandits, remake kultnog filma Terryja Gilliama

Da Apple radi na remakeu Time Banditsa to već vjerojatno znate, ali možda ste propustili …

Pripremite se za kaos s novim trailerom za Beetlejuice Beetlejuice!

Warner Bros. je objavio puni trailer za film Beetlejuice Beetlejuice, originalno poznat kao Beetlejuice 2. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics