Kingov Talisman će konačno doživjeti tv adaptaciju!

Čini se da će Talisman konačno dobiti svoju televizijsku adaptaciju. Riječ je o mračnom, avanturističkom fantasy romanu objavljenom još 1984. godine, kojeg zajedno potpisuju Stephen King i Peter Straub. To je ujedno i jedna od rijetkih dobrih Kingovih priča koja nikako nije imala sreće da zaživi bilo na malim ili velikim ekranima. I to unatoč činjenici da Steven Spielberg drži prava na roman još od osamdesetih godina. No, po svemu sudeći sada je kucnuo čas za promjenu, jer je Spielberg udružio snage s Mattom i Rossom Dufferom (Stranger Things) kako bi prilagodili roman za male ekrane.

Seriju će producirati Netflix, Amblin Television i Paramount Television Studios. Glavni scenarist i showrunner će biti Curtis Gwinn (Stranger Things), dok će izvršni producenti serije biti Spielberg, braća Duffer, Darryl Frank, Justin Falvey i Stephen King. Todd Cohen će nadzirati čitav projekt za Amblin zajedno s Spielbergom i njegovim partnerima Frankom i Falveyjem.

Talisman je kod nas 2011. objavila Zagrebačka naklada u prijevodu Milene Benini. Radnja se odvija oko dječaka koji se u nastojanju da spasi majku koja boluje od neizlječivog karcinoma upušta u potragu za mističnim talismanom u paralelnom svemiru. Roman je posveta Marku Twainu i njegovom Huckleberryju Finnu i Tomu Sawyeru. Djelo čak i završava Twainovim citatom o odrastanju dječaka u romanima. Zanimljivo je i to da su King i Straub napisali i nastavak Talismana – Crna kuća, u kojem je Jack Sawyer umirovljeni losangeleski policijski detektiv. Ne sjeća se svojih davnih pustolovina, ali pohod serijskog ubojice polako budi zakopana sjećanja i nagoni ga da se nevoljko vrati iz mirovine kako bi pokušao zaustaviti smrtonosni pohod. I Talisman i Crnu kuću možete kupiti na Inverzijinom webshopu po akcijskoj cijeni.

Talisman je jedan od onih predložaka koji se iznimno dugo pržio u produkcijskom paklu, Spielberg je preko 35 godina pokušavao od romana napraviti film, a zatim i seriju. No jedino što smo dobili do sada je kratki film autora Mathieua Ratthea, a i to je bio samo pitch koji je trebao pokazati što on može kako bi zainteresirao vlasnike prava.

Check Also

Amazonova serija Fallout službeno je obnovljena za 2. sezonu!

Amazon MGM Studios obnovio je postapokaliptičnu seriju Fallout za drugu sezonu. No, i prije nego …

For All Mankind: Apple je obnovio seriju za 5. sezonu i najavio spin-off seriju

Apple TV Plus pametno je zaključio kako treba nastaviti dalje sa svojim hit SF serijalom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics