Kingov Talisman će konačno doživjeti tv adaptaciju!

Čini se da će Talisman konačno dobiti svoju televizijsku adaptaciju. Riječ je o mračnom, avanturističkom fantasy romanu objavljenom još 1984. godine, kojeg zajedno potpisuju Stephen King i Peter Straub. To je ujedno i jedna od rijetkih dobrih Kingovih priča koja nikako nije imala sreće da zaživi bilo na malim ili velikim ekranima. I to unatoč činjenici da Steven Spielberg drži prava na roman još od osamdesetih godina. No, po svemu sudeći sada je kucnuo čas za promjenu, jer je Spielberg udružio snage s Mattom i Rossom Dufferom (Stranger Things) kako bi prilagodili roman za male ekrane.

Seriju će producirati Netflix, Amblin Television i Paramount Television Studios. Glavni scenarist i showrunner će biti Curtis Gwinn (Stranger Things), dok će izvršni producenti serije biti Spielberg, braća Duffer, Darryl Frank, Justin Falvey i Stephen King. Todd Cohen će nadzirati čitav projekt za Amblin zajedno s Spielbergom i njegovim partnerima Frankom i Falveyjem.

Talisman je kod nas 2011. objavila Zagrebačka naklada u prijevodu Milene Benini. Radnja se odvija oko dječaka koji se u nastojanju da spasi majku koja boluje od neizlječivog karcinoma upušta u potragu za mističnim talismanom u paralelnom svemiru. Roman je posveta Marku Twainu i njegovom Huckleberryju Finnu i Tomu Sawyeru. Djelo čak i završava Twainovim citatom o odrastanju dječaka u romanima. Zanimljivo je i to da su King i Straub napisali i nastavak Talismana – Crna kuća, u kojem je Jack Sawyer umirovljeni losangeleski policijski detektiv. Ne sjeća se svojih davnih pustolovina, ali pohod serijskog ubojice polako budi zakopana sjećanja i nagoni ga da se nevoljko vrati iz mirovine kako bi pokušao zaustaviti smrtonosni pohod. I Talisman i Crnu kuću možete kupiti na Inverzijinom webshopu po akcijskoj cijeni.

Talisman je jedan od onih predložaka koji se iznimno dugo pržio u produkcijskom paklu, Spielberg je preko 35 godina pokušavao od romana napraviti film, a zatim i seriju. No jedino što smo dobili do sada je kratki film autora Mathieua Ratthea, a i to je bio samo pitch koji je trebao pokazati što on može kako bi zainteresirao vlasnike prava.

Check Also

Novi video i poster za film Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves!

Paramount Pictures je objavio novi video i friški poster za film Dungeons & Dragons: Honor …

The Last of Us: uzbudljivi, puni trailer za HBO-ovu postapokaliptičnu seriju!

Tijekom panela na Brazilian Comic-Con Experienceu objavljen je puni trailer za HBO-ovu nadolazeću adaptaciju jedne …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics