Kingov roman Lisey’s Story postaje serija, a poznat je i redatelj projekta

U ljeto 2017. kada je upitan za koje bi od svojih djela najviše želio da dobije adaptaciju Stephen King je odgovorio – Lisey’s Story. Riječ je o romanu objavljenom još 2006. godine, koji je 2007. nominiran za World Fantasy Award, dok je raniji isječak iz romana “Lisey and the Madman” objavljen u McSweeney’s Enchanted Chamber of Astonishing Stories 2004. godine i iste godine nominiran za Bram Stoker Award. Zašto ovo pišemo? Zato jer se Kingu ostvarila želja. Još ranije ove godine otkriveno je kako je Apple za svoju platformu Apple TV+ naručio adaptaciju romana, u kojem će glavnu ulogu tumačiti Julianne Moore (Still Alice).

Sada je poznato nešto više informacija. Apple je naručio osam epizoda serije Lisey’s Story, i to bez klasičnog pilota nego straight-to-series. Možda najbolja vijest je što će upravo King napisati svih osam epizoda. Redatelj projekta je Pablo Larrain (Jackie). J.J. Abrams će producirati seriju pod banerom njegove kuće Bad Robot, što je čini već trećom serijom koju producira za Apple. Izvršni producenti su Julianne Moore, Stephen King i Ben Stephenson. Očekuje se da će snimanje započeti ovu jesen.

Priča započinje nakon smrti Liseyinog muža Scotta Landona, poznatog pisca koji je za sobom ostavio riznicu zabilježenih sjećanja i mnoštvo materijala u njihovom zajedničkom domu. Lisey se u procesu čišćenja muževih stvari počinje suočavati s realnošću određenih potisnutih i zaboravljenih stvari. Kako joj se neželjeno u život upliće ludi obožavatelj njezinog pokojnog muža, ona se sve više prisjeća prošlosti i muževe mogućnosti da se transportira u drugi svijet… Umjesto planiranog, mirnog nastavljanja života nakon Scottove smrti, Lisey otvara Pandorinu kutiju, pravu istinu svog braka koje u zrcalu otkriva jedno lice previše…

Kod nas je roman Liseyna priča u prijevodu izašao 2008. godine u nakladi Algoritma.

Check Also

Snowpiercer: puni trailer za 4. i ujedno posljednju sezonu serije!

Nakon što je prvi teaser objavljen početkom mjeseca AMC je objavio i puni trailer za …

37 godina nakon originalnog filma stiže Spaceballs 2

Amazon MGM Studios razvija nastavak kultne parodije Spaceballs (Svemirske lopte). Producenti projekta su Josh Gad …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics