Kindred: FX-ova adaptacija romana Octavije E. Butler stiže u prosincu!

FX-ova žanrovska serija Kindred stiže 13. prosinca sa svih osam epizoda prve sezone. Riječ je o adaptaciji istoimenog, utjecajnog romana autorice Octavije E. Butler. Showrunner, scenarist i izvršni producent serije je Branden Jacobs-Jenkins. Ostali izvršni producenti su Joe Weisberg (The Patient), Joel Fields (Gone in the Night), Darren Aronofsky (The Whale), Ari Handel (Mother!), Courtney Lee-Mitchell, Jules Jackson i Ernestine Walker. Po jednu epizodu su režirali Janicza Bravo (Them) i Alonso Alvarez (American Horror Stories).

U fokusu priče je Dana, mlada crnoputa ambiciozna spisateljica koja je izbacila iz svog života obiteljske obaveze i preselila se u Los Angeles, spremna zagaziti u budućnost koja će biti samo njezina. No, prije nego što se uspije smjestiti u svoj novi dom, nađe se nasilno povučena naprijed-natrag kroz vrijeme do plantaže iz devetnaestog stoljeća s kojom su ona i njezina obitelj iznenađujuće i blisko povezani. Međurasna romansa provlači se kroz njezinu prošlost i sadašnjost, a sat otkucava dok se ona bori da se suoči s tajnama za koje nije ni znala da postoje.

Adaptacija je usporila radnju i posvetila više vremena određenim točkama priče umjesto pokrivanja cijele knjige u prvoj sezoni. Serija će tako istraživati određene likove i mjesta dublje nego što je to bilo u knjizi. Jedna od promjena u odnosu na predložak je da ćemo Danu i Kevina upoznati puno ranije u njihovoj vezi, pa nam serija također omogućava dublje istraživanje njihovog odnosa.

Glavne uloge tumače Mallori Johnson (WeCrashed), Micah Stock (The Right Stuff), Ryan Kwanten (Glorious), Gayle Rankin (GLOW), Austin Smith (Russian Doll), David Alexander Kapla (Stranger Things), Sophina Brown (The Orville) i Sheria Irving (A Luv Tale: The Series).

Serija Kindred na Hulu stiže 13. prosinca dok će kod nas postati dostupna nešto kasnije na Disney Plus platformi pod Star banerom.

Kindred

Kindred

Check Also

Prvi pogled na HBO-ovu seriju Welcome to Derry, i novi pogled na seriju The Penguin

Max je objavio novi promo video koji najavljuje njihov nadolazeći plan za 2024./2025. godinu, a …

Puni trailer za SF triler I.S.S.

Bleecker Street Films objavio je puni trailer za SF triler I.S.S., redateljice Gabriele Cowperthwaite (Blackfish, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics