Kaos na mostu? Star Trek: Discovery izgubio showrunnere, kao i Akivu Goldsmana

Da, dobro ste pročitali. Nakon problema u pripremi prve sezone najnovije iteracije Zvjezdanih Staza; Star Trek: Discovery i solidne prve sezone, ponadali smo se da su problemi iza kamera prestali. No čini se da to nije slučaj. Tako je The Holywood Reporter danas objavio (a CBS potvrdio) da seriju napuštaju showrunneri Aaron Harberts i Gretchen Berg. Podsjetimo se, oboje showrunnera bili su najbliži suradnici Bryana Fullera, te su zamijenili svog mentora nakon što je on napustio projekt početkom prošle godine. I iako su se na površini stvari činile idilične, kako THR prenosi, Harberts i Berg odlaze, i to zbog problema vezanih uz način vođenja i neslaganja s budžetom. Sudeći po izjavama insidera, u prvih pet do sada snimljenih epizoda Discoveryja (za koje će Harberts i Berg biti i dalje navedeni kao showrunneri), premašen je budžet, što se nije svidjelo studiju. Također, šire se glasine o nedoličnom postupanju s članovima scenarističkog tima, kao i pokušajima uplitanja u kreativni proces.

Ovo bi moglo navesti neke od fanova da upale žutu uzbunu, no ima još vijesti, koje nisu zabrinjavajuće. Jer seriju napušta i Akiva Goldsman, koji čini se također odlazi zbog pokušaja uplitanja u kreativni proces. Sudeći po izjavama iz „After Treka“, Goldsman je odgovoran za većinu nelogičnih scena u prvoj sezoni, uključujući i razočaravajuće finale na Qo’nosu.

Vijesti o promjenama na vrhu dolaze pred planiranu pauzu, a od šeste epizode nadalje na ispražnjenu kapetansku stolicu sjesti će dosadašnji izvršni producent, Alex Kurtzman. Moguće je da će studio kao pomoć angažirati još jednog showrunnera. Discovery je kako smo u više navrata spominjali bio serija s „previše kuhara“ (što se i vidjelo u neujednačenosti prve sezone), te se nadamo da će ovo refokusiranje imati pozitivne posljedice na kvalitetu serije.

Prisjetimo se, druga sezona Discoveryja imati će 13 epizoda. Nastaviti će se izravno na finale prve sezone, te će nas upoznati s novim likovima, uključujući kapetana Cristophera Pikea (Anson Mount), inženjerku Jet Reno (Tig Notaro), i mladog Spocka, kojega bi trebali vidjeti najvjerojatnije u flashbacku. Još se ne zna točan datum premijere, no prema službenoj izjavi CBS-a, druga sezona i dalje stoji na kursu za 2019. godinu.

Do tada, za najnovije vijesti iz kvadranta, pratite Inverziju.

Check Also

The Portable Door: prvi trailer za fantasy avanturu baziranu na serijalu Toma Holta

Objavljen je prvi puni trailer za australsku fantasy avanturu The Portable Door, adaptaciju prve knjige …

The Power: prvi elektrificirajući trailer za Amazonovu tv adaptaciju!

Amazon Studios i Sister Pictures objavili su prvi teaser trailer za nadolazeću seriju The Power …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics