Jonathan Frakes se vraća u Star Trek svemir

 

Star Trek: Discovery je prošao kroz turbulentan put od najave pa do konačne objave datuma. Nekoliko odgoda, odlazak showrunnera, kontroverzni dizajn omiljenjih Klingonaca, te i slične vijesti često su tjerale fanove na paljenje žute uzbune. No u zadnje vrijeme zaredale su se dobre vijesti. Prvo je stigao datum premijere, onda su stigle i prve slike, kao i vijesti o radnji i konceptu serije, koji doista zvuči inovativno i osvježavajuće.

A danas nas je CBS dodatno iznenadio poklonom za sve prave Trekkere. Jer produkcijskom timu pridružit će se ni više ni manje nego Number One. Entertainment Weekly donosi vijest o najnovijoj pridošlici Discoveryu. Jonathan Frakes, omiljeni William T. Riker doduše neće glumiti prvog časnika na Discoveryju (to je mjesto prisjetimo se pripalo Sonequi Martin-Green kao poručnici Burnham). Umjesto stolice na mostu, Frakes će sjesti u najvažniju stolicu iza kamera, onu režisera. Ta vijest zvuči još i bolje kad se sjetimo da Frakes ima iskustva u direkciji Star Treka. On je režirao epizode TNG-a, DS9, i Voyagera, kao i jedan od najboljih Star Trek filmova – „First Contact“, tako da je nesumnjivo da zna Trek. Također, Frakes se okušao i van Treka, od kojih je možda najznačajniji njegov posljednji rad – režija na fantasy serijalu „The Librarians“.

Jonathan Frakes režirati će jednu epizodu Discoveryja, a s obzirom na njegovo iskustvo, ta bi epizoda mogla biti posebna.

Check Also

Prvi trailer za filmsku adaptaciju Earwig and the Witch!

Stigao je prvi trailer za Earwig and the Witch, najnoviji animirani i prvi kompletno 3D …

The Adam Project: prvi pogled na Netflixov SF film s Ryanom Reynoldsom

The Adam Project je novi filmski projekt na kojem ponovo zajedno surađuju Ryan Reynolds i …

Web Statistics