Jonathan Frakes se vraća u Star Trek svemir

 

Star Trek: Discovery je prošao kroz turbulentan put od najave pa do konačne objave datuma. Nekoliko odgoda, odlazak showrunnera, kontroverzni dizajn omiljenjih Klingonaca, te i slične vijesti često su tjerale fanove na paljenje žute uzbune. No u zadnje vrijeme zaredale su se dobre vijesti. Prvo je stigao datum premijere, onda su stigle i prve slike, kao i vijesti o radnji i konceptu serije, koji doista zvuči inovativno i osvježavajuće.

A danas nas je CBS dodatno iznenadio poklonom za sve prave Trekkere. Jer produkcijskom timu pridružit će se ni više ni manje nego Number One. Entertainment Weekly donosi vijest o najnovijoj pridošlici Discoveryu. Jonathan Frakes, omiljeni William T. Riker doduše neće glumiti prvog časnika na Discoveryju (to je mjesto prisjetimo se pripalo Sonequi Martin-Green kao poručnici Burnham). Umjesto stolice na mostu, Frakes će sjesti u najvažniju stolicu iza kamera, onu režisera. Ta vijest zvuči još i bolje kad se sjetimo da Frakes ima iskustva u direkciji Star Treka. On je režirao epizode TNG-a, DS9, i Voyagera, kao i jedan od najboljih Star Trek filmova – „First Contact“, tako da je nesumnjivo da zna Trek. Također, Frakes se okušao i van Treka, od kojih je možda najznačajniji njegov posljednji rad – režija na fantasy serijalu „The Librarians“.

Jonathan Frakes režirati će jednu epizodu Discoveryja, a s obzirom na njegovo iskustvo, ta bi epizoda mogla biti posebna.

Check Also

Službeno je, potvrđen je drugi filmski nastavak Dine!

Nako što je nova Dina u relativno kratko vremena uprihodovala na svjetskim blagajnama preko 220 …

Ahsoka: Hayden Christensen se vraća svojoj kultnoj ulozi kao Anakin Skywalker!

Da ćemo gledati Haydena Christensena kao Anakina Skywalkera u seriji Star Wars: Obi-Wan Kenobi to …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics