Joker obara rekorde na domaćim kinoblagajnama, #1 film u Hrvatskoj!

Film Joker, čiju režiju, scenarij i produkciju potpisuje za nagradu Oscar® nominirani Todd Phillips, je već nakon prvih nekoliko dana prikazivanja u Hrvatskoj potvrdio svoj zvjezdani status i brojkom.

Naime, u Hrvatskoj je nakon prvog tjedna ostvario drugo najbolje kino otvaranje 2019. godine, odmah iza završnice najuspješnije Marvelove franšize, ali i treće najbolje otvaranje svih vremena u Hrvatskoj (odmah iza globalnih mega uspješnica Avengers: Endgame i Star Wars: The Force Awakens)!

Jokera je domaćim kinima do sada pogledalo preko 85.000 gledatelja sa zaradom od 3.070.734 kn. Ovo je ujedno i najbolje otvaranje studija Warner Bros., najbolje DC-jevo otvaranje do sada, te ujedno i najbolje otvaranje Batman franšize u Hrvatskoj.

Joker je film koji je izazvao brojne kontroverze. Ovo nije Gotham niti Joker kakve poznajemo sa stranica ili ekrana. Posve drukčiji od stripovskih superherojskih hitova kakve smo navikli vidjeti od DC-ja ili još i više Marvela. Film je to o kojem se polemizira i piše danima u domaćim medijima. Veliki pretendent za nagradu Oscar®, već nagrađen Zlatnim lavom i osmominutnim ovacijama na festivalu u Veneciji, zasigurno će i u narednim danima privlačiti publiku u kino dvorane.

Joker je originalni prikaz podrijetla ovog zloglasnog lika, priča o nemiru čovjeka na rubu koji je sve bliže ponoru. Phillipsov Arthur Fleck, kojeg nezaboravno utjelovljuje Joaquin Phoenix, je čovjek koji se bori da pronađe svoj put u Gothamovu slomljenom društvu. U želji da ga obasja bilo kakvo svjetlo, odluči se okušati kao stand-up komičar, no čini se kako je uvijek on predmet ismijavanja. Uhvaćen u cikličkom postojanju između apatije i okrutnosti i, u konačnici, izdaje, Arthur donosi jednu lošu odluku za drugom što dovodi do lančane reakcije eskalirajućih događaja u ovoj groznoj, alegorijskoj studiji karaktera.

Redatelj Phillips nije samo angažirao Joaquina Phoenixa za glavnu ulogu, već je napisao ulogu imajući baš njega na umu. Iako se u prošlosti opirao bilo kakvim žanrovskim projektima, glumac je bio zaintrigiran čim je pročitao scenarij.

Impresivnu glumačku postavu zaokružuju i oskarovac Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Brett Cullen, Glenn Fleshler, Bill Camp, Shea Whigham, Marc Maron, Douglas Hodge, Josh Pais i Leigh Gill. Todd Phillips režirao je film prema scenariju koji je napisao zajedno sa Scottom Silverom, na temelju DC-jevih likova.

Joker

Check Also

For All Mankind: Apple je obnovio seriju za 5. sezonu i najavio spin-off seriju

Apple TV Plus pametno je zaključio kako treba nastaviti dalje sa svojim hit SF serijalom …

Teaseri za otkačeni, animirani web SF serijal Mothership

Uskoro nas očekuje animirana, antologijska web SF serija kratkih filmova Mothership, čiji teasere možete pronaći …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics