Joker je osvojio Zlatnog lava!

Više se nitko neće smijati Jokerovoj šansi za zlatnog kipića!

Joker je svoju svjetsku premijeru doživio prošli mjesec na Mostri, jednom od najprestižnijih filmskih festivala. Također Joker je bio prvi stripovski film koji je tamo prikazan u konkurenciji za glavnu nagradu, a sada je i osvojio tu istu nagradu – Zlatnog lava na 76. Venecijanskom filmskom festivalu.

Redatelj filma je Todd Phillips (Hangover), a scenarij zajedno potpisuju Phillips i Scott Silver (The Fighter).

Film na velika platna donosi originalnu, do sada neispričanu priču o postanku kultnog Gothamovog negativca – Jokera. Joker je izmišljeni lik, supernegativac koji se pojavljuje u DC-jevim stripovima. Lik su stvorili Jerry Robinson, Bill Finger i Bob Kane, a prvi put se pojavio 1940. godine u stripu Batman #1. Kroz svoja stripovska pojavljivanja, Joker je prikazan kao visoko inteligentan kriminalac čija je karakterizacija varirala tijekom različitih razdoblja. Phillips istražuje Arthura Flecka, čovjeka odbačenog i zanemarenog od društva, ne samo kao obradu mračnog lika, nego i kao poučnu priču o pojavama u društvu na koje moramo obratiti pozornost.

Glavne uloge tumače Joaquin Phoenix (Gladiator), Robert De Niro (Raging Bull), Zazie Beetz (Deadpool 2), Frances Conroy (American Horror Story), Marc Maron (GLOW), Bill Camp (Molly’s Game), Glenn Fleshler (Billions), Shea Whigham (Kong: Skull Island), Brett Cullen (Narcos), Douglas Hodge (Penny Dreadful) i Josh Pais (nadolazeći Motherless Brooklyn).

Sljedeća festivalska postaja za Jokera je TIFF odnosno Toronto International Film Festival, gdje će još više kritičara dati svoj sud o filmu koji za sada ima jako dobre reakcije i kritike, a jedino što je zapaženije je titularna uloga koju je očito majstorski odigrao Joaquin Phoenix. Film na stranici Rotten Tomatoes trenutno ima ocjenu od 86% s ukupno 49 recenzija.

Joker u kina stiže 04. listopada.

Joker

Joker

Check Also

Thunder Force: prvi trailer za Netflixovu superherojsku komediju

Netflix je danas objavio prvi trailer i poster za superherojsku komediju Thunder Force. Redatelj i …

Calls: prvi trailer za vrlo netipičnu i misterioznu žanrovsku seriju

Apple TV+ je netom objavio prvi trailer za neobičnu i misterioznu žanrovsku seriju Calls. Riječ …

Web Statistics