Joker: Folie À Deux, prvi pogled na film!

Joker: Folie À Deux, nastavak hvaljenog Jokera iz 2019. godine danas je počeo sa snimanjem. Kako i priliči, prigoda je obilježena prvom službenom fotografijom. Fotku koja prikazuje Arthura Flecka aka Jokera, je putem svog Instagram profila podijelio redatelj filma, Todd Phillips. U nastavku ćemo dakle ponovo gledati Joaquina Phoenixa kao titularnog DC-jevog zlikovca, ali mu se ovaj puta pridružuje Lady Gaga kao Harley Quinn. Iako detalji radnje i dalje nisu poznati, znamo da će se film odvijati u Arkham Asylumu. Što i inače odgovara nitima radnje za Harley Quinn i Jokera, jer ga je ona prvi put srela dok ga je liječila u Arkhamu gdje se i zaljubila u njega.

Ono što je posebno zanimljivo u vezi nastavka je da se radi o mjuziklu. To ga bitno razlikuje po tonu od prvog filma, budući da je Joker imao mračan, grub i gotovo realističan ton. No, budući da je Gaga poznata pjevačica i glumica, koja je i osvojila Oscara za najbolju originalnu pjesmu za film A Star Is Born (Zvijezda je rođena), nametnula se kao savršen izbor za glavnu ulogu uz Phoenixa. Pitanje je samo da li će fanovima leći ovakva značajna promjena. Ne sumnjamo da se Lady Gaga neće dobro snaći u ulozi Harley Quinn, kao što smo sigurni da će već sama njezina pojava unaprijediti radnju. Ne sumnjamo ni u Phoenixove glasovne mogućnosti jer smo ga već imali prilike gledati u ulozi Johnnyja Casha (Walk The Line), ali pitanje ja kako će se u takvu vrstu filma uklopiti muzički aspekt.

U ostalim ulogama u filmu ćemo gledati Zazie Beetz, Catherine Keener, Brendana Gleesona i Jacoba Loflanda.

Joker je premijerno prikazan na 76. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji 31. kolovoza 2019. gdje je dobio ovacije i osmominutni pljesak. Kada je kasnije tokom godine stigao u kina počeo je nizati pohvale od kritike, ali i gledatelja. Film je zaradio više od milijardu dolara i bio nominiran za 11 Oscara na 92. dodjeli nagrada, gdje je Phoenix i osvojio zlatni kipić u kategoriji za najboljeg glumca. Stoga uopće ne čudi da je film dobio nastavak nakon takvog uspjeha.

Joker: Folie À Deux u kina stiže 04. listopada 2024. godine.

Joker: Folie À Deux

Check Also

Prvi pogled na Tron: Ares!

Disney je otkrio prvi pogled na Tron: Ares, koji predstavlja nastavak filma Tron: Legacy. Nemojte …

Prvi pogled na reboot filma The Crow!

Konačno smo dobili prvi pogled na reboot filma The Crow (Vrana), u vidu netom objavljenih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics