Službeno je, Jean-Luc Picard se vraća na male ekrane!

Iako je već ranije izašla informacija da bi mogli gledati novu Trek seriju s Patrickom Stewartom u glavnoj ulozi, ta se opcija činila kao jedna od najmanje vjerojatnih u moru potencijalnih serija najavljenih za idućih par godina Treka. Zato nas je neizmjerno razveselila, gotovo pa „gerilska“ objava s ovogodišnje Star Trek konvencije u Las Vegasu. U nenajavljenom terminu, gdje je Alex Kurtzman, izvršni producent „Star Trek: Discoveryja“, ali i alfa i omega, možda čak i Q novog Star Treka, u društvu samog Stewarta objavio da je u pripremi ni manje ni više nego povratak Jean-Luc Picarda na male ekrane!

Detalja za sada nema puno, ali znamo da je serija smještena u period kojeg je većina fanova zagovarala godinama – nakon posljednjeg Trek filma „Nemesis“, kojim je (na prilično razočaravajući način) završilo putovanje kapetana Picarda i ostatka posade USS Enterprisea E. Taj je film ujedno i najdalja točka do koje smo kronološki stigli bar što se tiče malih i velikih ekrana; zadnji trenutak iz 24. stoljeća koji smo vidjeli prije nego što smo se zaputili u prošlost, prvo s „Enterpriseom“, a potom i „Discoveryjem“. Dakle, ovo je čistokrvni sequel a ne reboot. Ostaje samo pitanje kakve će ovo posljedice imati na književni serijal smješten u razdoblje post-Nemesisa, koji je svojom kvalitetom, ali i konzistentnošću s kanonom postao omiljen među fanovima.

Također nije poznata ni duljina ni tip serije. No sudeći po Stewartovoj izjavi da su pregovori trajali šest mjeseci, mogli bi očekivati seriju od više epizoda, a možda i sezona. Nakon što se Stewart u svom stilu obratio okupljenim fanovima izjavom „Ja sam se vratio. Hvala vam“, na što su uslijedile ogromne ovacije, ovaj omiljeni glumac upozorio nas je da Picard kojega ćemo gledati neće nužno biti onaj lik kojega smo zadnji puta vidjeli u „Nemesisu“. Picard iz nove serije možda više neće biti kapetan, te će možda biti čovjek kojega je promjenilo 20 godina iskustva. No Stewart je nastavio da ukoliko Picard i bude nešto drugačiji od onog kojeg pamtimo, on će posvetiti istu količinu rada, ljubavi, strasti, da nam pruži Picarda kojeg zaslužujemo.

U ovom trenu ne znamo ni datum početka snimanja, no znamo najvažnije članove kreativnog tima. Tu su James Duff, koji se nedavno pridružio „Discoveryju“ kao izvršni producent; „čuvar kanona“ i jedna od autorica post-Nemesis knjiga, Kirsten Beyer. Žuta uzbuna mogla bi se upaliti na spomen Akive Goldsmana, koji je napustio „Discovery“, ali da ostane na zelenoj razini trebao bi se pobrinuti Michael Chabon, dobitnik mnogih književnih nagrada pa tako i Pulitzera. Chabon je ujedno i scenarist jedne od epizoda nadolazećeg četverodijelnog serijala „Short Treks“. Kurtzman i njegov studio Secret Hideout Productions zaduženi su za rad na zasad neimenovanom showu, kao i Rod Roddenberry i njegov studio Roddenberry Entertainment.

Uz objavu na konvenciji, Stewart je izdao zasebnu na svom Twitteru, u kojoj je u veoma dirljivoj poruci fanovima javno obznanio svoj povratak

Tako da sa sigurnošću možemo reći, Jean-Luc Picard se vratio!

Check Also

Trailer za distopijski film Vesper

Objavljen je puni trailer za nezavisni distopijski film Vesper koji je incijalno bio poznat pod …

House of the Dragon: nove fotografije i teaser iz nadolazeće serije!

S obzirom da nas od premijere HBO-ove fantasy serije House of the Dragon (Zmajeva kuća) …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics