Jean Grey prelazi na tamnu stranu u novom traileru za Dark Phoenix

Fox Searchlight je upravo objavio novi trailer za nadolazeći X-Men film Dark Phoenix.

Deset godina nakon zbivanja u filmu X-Men: Apocalypse, Charles Xavier (James McAvoyGlass) i njegov tim se suočavaju sa novom prijetnjom u vlastitim redovima kada Jean Grey (Sophie TurnerGame of Thrones) izgubi kontrolu nad svojim telekinetičkim moćima. I dok misteriozna neznanka (Jessica ChastainCrimson Peak) manipulira Jean navodeći ju na zlo, Profesor X, Magneto (Michael FassbenderAlien: Covenant), Mystique (Jennifer LawrenceHunger Games), Beast (Nicholas HoultMad Max: Fury Road) i drugi mutanti duboko su posvađani oko toga može li se Jean uopće pomoći ili ju treba zaustaviti jednom zauvijek.

Redatelj filma je Simon Kinberg kojem je ovo prvi redateljski projekt. U pitanju je holivudski veteran koji je u proteklih petnaestak godina producirao naslove kao što su The Martian, Deadpool i Logan. Kinberg je također radio i kao ko-scenarist na tri X-Men filma: X-Men: The Last Stand iz 2006., X-Men: Days of Future Past (2014.) i X-Men: Apocalypse (2016.).

Dark Phoenix baziran se na X-Men priči The Dark Phoenix Saga koju su još daleke 1980. godine napisali Chris Claremont i John Bryne koji je ujedno i ilustrirao strip. The Dark Phoenix Saga smatra se jednom od klasičnih X-Men priča, u rangu sa naslovima poput Days of Future Past. 2006. godine je Dark Phoenix priča inkorporirana u radnju filma X-Men: The Last Stand Bratta Ratnera, filmu s kojim na koncu nitko nije bio pretjerano sretan iako je ostvario solidnu zaradu na kino blagajnama.

Dark Phoenix je dvanaesti po redu X-Men film. U kina dolazi 7. lipnja, 2019. godine.

Dark Phoenix

Check Also

Prvi isječak iz distopijskog filma Night Raiders

Prvi isječak iz nezavisnog distopijskog trilera Night Raiders koji je svoju premijeru upravo doživio na …

Najava za dox Expedition: Back to the Future

Doc Brown je u potrazi za DeLoreanima. Ne, niste krivo pročitali. Iako nećemo dobiti priliku …

Web Statistics