Izvještaj iz Alfa kvadranta: Destination Star Trek Birmingham

S trodnevnog eventa Destination Star Trek Birmigham dolazi par vijesti vezanih za trenutne Trek projekte, koje CBS All Access, Netflix i Amazon Prime pripremaju za kraj ove, kao i iduću godinu.

Najviše informacija, logično, saznali smo o prvom showu koji nas očekuje već početkom iduće godine. Riječ je o Star Trek: Picard serijalu, koji nakon više od desetljeća, vraća na male ekrane voljenog kapetana Jean Luc Picarda. Upravo je Sir Patrick Stewart bio glavna zvijezda panela, te nam je otkrio par interesantnih informacija vezane za lik Picarda. Tako smo saznali da je njegova admiralska uniforma, koju smo prvi puta mogli vidjeti na naslovnici tie-in stripa Star Trek: Picard – Countdown (izlazi ovog mjeseca), više od mementa. Picard će je nositi u serijalu, ali samo u flashback scenama. Većinu sezone, Picard će provesti u civilnoj odjeći koja se uklapa u misiju nevezanu sa Zvjezdanom flotom. Na eventu smo dobili i priliku vidjeti i samu uniformu, koja datira u 2385 godinu. Dakle, 14 godina prije događaja iz “Star Trek: Picard”, čija se radnja odvija oko 20 godina nakon događaja iz “Star Trek: Nemesis”. Dizajn uniforme je posebno zanimljiv jer koloritni kod odskače od pretežno sivo-crnih admiralskih uniformi koje smo mogli vidjeti u TNG filmovima, DS9 i Voyageru. Komandna crvena je tu puno vidljivija sa zlatnim obrubom. Ono što je zajedničko svim spomenutim uniformama je prepoznatljiv delta emblem viđen u spomenutim filmovima i serijama. A zanimljivo je da ovaj dizajn odskače od admiralske uniforme viđene u Picard traileru, gdje se vraćaju crna i siva. Je li moguće da ćemo ovu uniformu vidjeti i u posljednjem Short Trek – „Children of Mars“, koji bi trebao objasniti zašto je Picard napustio Flotu?

Osim pitanja dizajna, Stewart je naglasio da ćemo osim Romulanaca, saznati i puno više o Borgu, koji bi trebali igrati veću ulogu u radnji. Također, saznali smo da Picard u ovom trenutku ima 94 godine, što se poklapa s informacijama iz ranijih serijala i filmova. Stewart je dodao i da će epizoda u kojoj se pojavljuju Riker i Troi, biti fokusirana na samog Rikera. Prisjetimo se, Johnatan Frakes je ujedno i režiser dvije epizode. A što je posebno zanimljivo, osim ovog para i Date, mogli bi vidjeti još neke članove stare posade Enterprisea. Da li će jedna od njih biti doktorica Beverly Crusher, Stewart nije htio potvrditi. Kao što je rečeno u ranijem intervjuu, svaki od camea imati će svoju ulogu u radnji, a ne biti puki fan service. I upozorenje za mlađu publiku. Još je ranije navedeno da „Star Trek: Picard“ nije TNG sequel, i da neće imati isti stil. A sudeći po Stewartovoj izjavi, serijal će imati odrasliju tematiku, te neće biti primjeren djeci.

Iako je „Star Trek: Picard“ bio fokus eventa, saznali smo i nekoliko informacija o ostala dva projekta. Na Star Trek: Discovery panelu rečeno je da će treća sezona serijala, smještena u dalekoj budućnosti, biti više orijentirana na likove. A posebno je zanimljiva izjava da će jedan od članova posade USS Discoveryja dobiti ljubimca, i to posebnog. Tko će se točno pridružiti panteonu Trek ljubimaca, uključujući mačku Spota i beagla Porthosa, nije objašnjeno. Je li moguće da će se vratiti tardigrad Ripp? Ili ćemo vidjeti Burnham s vulkanskim ljubimcem sehlatom? Možemo samo nagađati.

Završni panel donio je nekoliko informacija vezanih za animirani humoristični serijal Star Trek: Lower Decks. Tvorac serijala, Mike McMahan, pojasnio je da će svaka epizoda imati A, B i C niti radnje. Serijal je zamišljen kao polusatne samostalne epizode, sa story arc elementima. Također, trebali bi se pojaviti i neki Trek alumni, ali McMahan je ostao enigmatičan o kome se točno radi. Ono što je potvrđeno je da je „Lower Decks“ dio kanona. Nažalost, nije prikazan novi materijal, kao ni naveden datum premijere.

No ono što je sigurno da će 2020. godina proći u znaku Star Treka.

Star Trek: Picard - Countdown

Star Trek: Picard

Check Also

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

MGM Plus 23. travnja starta s 2. sezonom horor serije From i doku serijom Amityville: An Origin Story

Streaming servis MGM Plus proslavit će pola puta do Noći vještica iliti Halfway to Halloween …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics