Izgleda da Apple radi na adaptaciji SF romana Dark Matter

Apple se udružuje s producentom Mattom Tolmachom (Venom, Jumanji) za seriju baziranu na najprodavanijem romanu Blakea Croucha Dark Matter, koji će sam autor pomoći adaptirati. Riječ je o zajedničkom projektu Applea i kuće Sony Pictures Television koja je prava na roman kupila i prije nego je isti izašao. No kada je Sony kupio prava projekt je bio zamišljen kao film, za koji je svojedobno u pregovorima kao redatelj bio Roland Emmerich. I Tolmach je bio dio tog filmskog projekta kod Sonyja ali navodno se stvar raspala jer je naprosto zahtijevala format serije.

Blake Crouch (Wayward Pines) piše scenarij za seriju i ujedno će biti izvršni producent zajedno s Tolmachom i Davidom Manpearlom. Sony Television će biti studio iza projekta, ali će serija premijeru imati na streaming platformi Apple TV+, pod uvjetom da dobije punu narudžbu.

Projekt se opisuje kao visoko konceptualizirani SF triler u maniri filmova Memento i Looper. Priča istražuje i bavi se izborima, odnosno putovima koje smo odabrali ili preskočili, kao i koliko ćemo daleko ići da bismo ostvarili živote o kojima sanjamo. Crouch je prodao prava za izdavanje romana za milijun dolara, a još je 1,25 milijuna dolara dobio od Sonyja u incijalnom ugovoru još 2014. godine. Dark Matter je bio trenutni New York Times bestseller, koji je objavljen na 35 jezika.

Radnja romana prati Jasona Dessena, koji naizgled uživa u svom svakodnevnom postojanju kao običan profesor fizike i otac. Međutim, kad ga napadnu i otmu, probudi se i nađe okružen ljudima u zaštitnim odijelima, ljudima koji kao da ga poznaju iako ih nikada prije nije vidio. Ispostavilo se da je u alternativnom svijetu on uspješan fizičar koji je iznio teoriju o više svjetova i načinu putovanja između njih. U ovom alternativnom svijetu donio je mnogo različitih izbora i očajava nad obitelji koja mu sada nedostaje. Koristeći tehnologiju u kojoj je njegov dvojnik pionir, pokušava odgonetnuti kako se vratiti kući.

Check Also

Bird Box Barcelona: prvi teaser trailer za Netflixov spin-off

Netflix je objavio prvi teaser trailer za Bird Box Barcelona, spin-off postapokaliptičnog horor filma iz …

Good Omens: novi poster i uvodna špica za 2. sezonu Amazonove serije!

Druga sezona iščekivane Amazonove fantasy serije Good Omens (Dobri predznaci) stiže kasnije ovog ljeta. Danas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics