Istrakon: 22. izdanje SF konvencije nosi naziv Pay to Win

Ovaj vikend, od 15. do 16. srpnja održava se 22. izdanje Istrakona, konvencije znanstvene fantastike i fantastike, koja se ponovo održava u Spomen Domu u Pazinu. Ovogodišnja tema je Pay to Win, a posebna zanimljivost je internacionalni Trash film program zabavnih i kratkih filmova koji se organizira u suradnji s Udrugom Forma.

Kao više manje i svake godine očekuju vas zanimljiva predavanja, predstavljanja knjiga, prikazivanje filmova, igre, kvizovi, tradicionalne karaoke, radionice i jedan vrlo prigodan panel – Kako spariti SF&F knjigu za plažu s cugom za plažu. U subotu će vas pak rasplesati Racibor Pazin i Razor.

Od igara izdvajamo:

Nanolarp. Pitate se može li se pripremiti i odigrati larp za 15 minuta? Ekipa iz Terrible Creations predstaviti će Nanolarp – kratke i zabavne igre s uživljavanjem koje možete igrati praktično bilo gdje i bilo kada.

Lov na skriveno blago trijumfalno se vraća na Istrakon nakon poduže pauze i savršen je način da malo podebljate dnevni broj koraka, zabavite se i upoznate skrivene kutke Pazina.

Water wars se nakon prošlogodišnje premijere diže na veću razinu. Igrati će se klasični Capture the Flag, dva tima boriti će se za zastavu koju je potrebno ukrasti i vratiti ju u svoju bazu. Ako slučajno tim osvoji zastavu bez da je protivnik ostao mokar, igra se poništava i kreće ponovno.

Od predavanja i razgovora izdvajamo:

Jovan Ristić: Dan O’Bannon – Neopjevani heroj. Predavanje o liku i djelu Dana O’Bannona – tvorca Tamne zvijezde, Osmog putnika, Povratka živih mrtvaca te jednom od velikih skrivenih tajni svjetske znanstvene fantastike.

Vanja Spirin: Fantastika kroz multimediju i multidisiplinarnost. Analiza trenutačnog stanja u književnoj produkciji raznih vidova fantastike u kojima će biti prikazani novi trendovi u približavanju fantastike kroz korištenje različitih komunikacijskih kanala koje nude digitalni multimedijski formati.

Korado Korlević: Summer is coming. Predavanje u vezi trenutnih zbivanja na suncu te što nam ona donose.

Ana Jembrek i Miroslav Wranka: Čaj kod Ludog Klobučara, razgovor o knjigama i književnosti. Sigurno utočište za sve koji se rado izgube u dobrom knjiškom štivu. Susreti su slobodnog karaktera, druženje uz raspravu o omiljenim (a i manje omiljenim) knjigama.

Od kvizova vas očekuju Tehnika i tehnologija u popularnoj kulturi, The Expanse kviz baziran na knjigama serijala Prostranstvo i tv seriji, novo izdanje Ultimate nerd kviza o filmovima, serijama, glazbi i stripovima, a Sekcija 31 održat će pub kviz na temu Star Trek Lower decks!

Ulaznice za oba dana Istrakona iznositi će 70 kn. Ako želite doći samo u petak to će vas koštati 30 kn, a ako ste oslobodili samo subotu u svom rasporedu, onda će vas to koštati 50 kn. Satnicu potražite ovdje.

Check Also

Pred vratima je 2. izdanje Grossmannovog festivala fantastike i stripa!

Drugo izdanje Grossmannovog festivala fantastike i stripa održava se ovoga vikenda, od 28. do 30. …

Rikon 2022: Fantastični vikend na riječkom Kampusu!

Ovogodišnja konvencija fantastike Rikon vraća se na Kampus Sveučilišta u Rijeci. Povratak u zgradu Filozofskog …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics