Istrakon 2015.

 

23032015_istrakon_2015

Zadnji vikend u mjesecu ožujku od 27-29., u pazinskom Spomen-domu održat će se šesnaesta konvencija znanstvene fantastike i fantastike, Istrakon. Tema ovogodišnjeg Istrakona su Noćne more. Organizatori su pripremili zanimljiva predavanja, zabavne igre, izvrsni zabavni program i izložbene i prodajne štandove za sve ljubitelje sf-a. Počasni gost je zagrebački pisac humoristične fantastike Vanja Spirin.

Ove godine po prvi puta organizirano je i natjecanje u cosplayu. Natjecanje traje dva dana, petak i subotu.
Sudionici se natječu u dvije kategorije: nagrada publike i nagrade žirija.
Prijave cosplayera održat će se u petak na info pultu konvecije, gdje će svaki natjecatelj dobiti papir na kojem će sakupljati naljepnice za nagrade publike i prijaviti se za ocjenjivanje kod žirija. U slučaju da netko ne može doći u petak i prijavit se na natjecanje tada može i na mail: martinahreljak@yahoo.com
Ovogodišnji posjetitelji uz akreditaciju dobit će tri naljepnice koje će podjeliti cosplayerima za koje misle da su najbolji.
Proglašenje najboljih biti će u subotu u 21:00 u holu Spomen-doma, uz kratak program proglašenja.

Tema konvencije: Noćne More

Nakon teških i ponekad restriktivnih tema Istrakon nastavlja svoje poniranje u crnilo. Na ovom Istrakonu zaroniti će te u svijet noćnih mora te u istraživanje što je esencija straha, neovisno o svijetu ili mediju u kojem obitava. U svijet horora kojeg si sami projiciramo i od kojeg nema bjega.

Ove godine Istrakon vas poziva na putovanje u svijet fantasya satkan od mjesta i kreatura iz noćnih mora. Saznajte što razlikuje noćne more i svijet snova od horora u svijetu jave.

Danas je objavljena i satnica programa pa sve detalje potražite tamo. Vidimo se na Istrakonu!

Check Also

Napustila nas je Tatjana Jambrišak (25.01.1965. – 31.03.2021.)

Tatjana Jambrišak (1965.-2021.) je bila hrvatska književnica, urednica, prevoditeljica i dugogodišnja aktivna članica Društva za …

Harry Potter League – quiz one – Veliki Tolk

pub kviz > Veliki Tolk je još ljetos najavio osnivanje Harry Potter lige. Sada je …

Web Statistics