Isle of Wonders: Cres postaje otok čuda

Od 28. do 30. lipnja 2024., Cres će se pretvoriti u epicentar fantasyja i magije: gradska će jezgra na svakom koraku biti transformirana u čarobno mjesto iz mašte te postaje domaćin konvencije Isle of Wonders. Posjetitelji će imati priliku sudjelovati u različitim sadržajima predviđenima za sve uzraste: od društvenih igara, mačevanja i streličarstva, do bojanja figura i radionica izrade različitih rukotvorina. Bit će tu i koncerti i performansi koji će festival ispuniti melodijama iz najdražih fantastičnih svjetova, a bit će prilike i istražiti izložbe inspirirane fantastikom, odmjeriti svoje znanje u pub kvizovima te svjedočiti atraktivnom Cosplay natjecanju. Kako su poručili organizatori iz udruge Realms Long Forgotten, cilj je da posjetitelji te dane zaborave na probleme, na mobilne i televizijske ekrane i kroče u svijet mašte, vrate se u svijet knjiga i društvenih igara.

Isle od Wonders započet će predstavom u pokretu, iskrcavanjem vitezova u cresku luku koji će se kretati kroz grad i simbolički od patuljaka i razbojnika osloboditi znamenitu Cresku kulu.

Konvencija će ugostiti nekoliko počasnih gostiju: Kierana Larwooda, autora omiljenog među djecom i ljubiteljima fantastike, koji će dijeliti svoje priče i inspiracije za pisanje. Na Cres stiže i Jed Brophy, poznat po ulogama u serijalu Gospodar prstenova, Hobbitu te seriji Rings of Power, koji će sudjelovati na panelima te odgovarati na pitanja posjetitelja. Dolazi i Francesco Cavalieri, čiji glas i glazba oživljavaju priče o patuljcima i epskim avanturama te će zabavljati publiku svojim nastupom.

Jedan od online gostiju je Christopher Paolini, čiji je rad oblikovao generacije mladih čitatelja. On donosi svoje iskustvo stvaranja bogatih svjetova. Na konvenciji će virtualno prisustvovati i autorica Robin Hobb, čija su djela postavila temelje modernoj fantastici, a dijelit će uvide o gradnji likova i svjetova.

Ulaznice su dostupne po cijeni od 39 EUR te omogućuju pristup zatvorenim dijelovima programa te po creskoj starogradskoj jezgri gdje će program biti besplatan za sve posjetitelje. Detaljnije informacije o programu možete pronaći na službenoj web stranici: isleofwonders.com

Check Also

SFeraKon: pred vratima su 46. dani znanstvene fantastike u Zagrebu

SFeraKon, najstarija i najuglednija znanstvenofantastična konvencija u ovom dijelu Europe, održava se ovaj vikend od …

Istrakon: ovogodišnja tema konvencije je umjetna inteligencija!

Od 12. do 14. travnja u pazinskom će se Spomen domu održati Istrakon, konvencija znanstvene …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics