iQ magazin objavio natječaj za sf priču

01042014_IQ_sf_prica_post

 

Magazin za tehnologiju i popularnu znanost iQ, u izdanju Večernjeg lista, objavio je natječaj za znanstveno fantastičnu priču. Natječaj će se odvijati u nekoliko krugova, a na kraju godine autor najbolje priče će osvojiti tablet Galaxy Note 10.1. Tekst i propozicije natječa u cijelosti prenosimo s portala Vecernji.hr:

Pošalji nam SF priču i osvoji tablet Galaxy Note 10.1!

Večernjakov iQ magazin za tehnologiju i popularnu znanost poziva vas da sudjelujete u novom natječaju za kratku priču.

U svijetu sve brže rastućeg razvoja tehnologija želimo potaknuti novi val kreativnog pisanja. S tim naumom iQ magazin za tehnologiju i popularnu znanost pokreće izbor najbolje kratke znanstveno­ fantastične priče.

Tema priče je slobodna, ali postavili smo određene smjernice. Budući da je IQ tehnološki magazin, poželjno je da pokretač i okosnica radnje budu tehnologija ili tehnološki razvoj, u smislu njihovog utjecaja na pojedinca i/ili društvo. Drugim riječima, ne zanima nas toliko ‘stručna’ razrada tehnoloških koncepata i ideja, koliko sociološki i psihološki efekt tehnologije na likove. Poželjno je da se radnja priče odvija u budućnosti, ali to naravno nije uvjet. Bitno je da priča poštuje zakonitosti SF žanra.

Pravo natjecanja imaju svi građani Republike Hrvatske i građani iz inozemstva koji pišu hrvatskim jezikom.

Natječaj je javan. Autori nam uz priču trebaju poslati svoje puno ime i prezime, telefon i adresu (javno objavljujemo samo ime i prezime). Valja također poslati svoju fotografiju i kratke podatke o svom životu i radu. Priče se mogu objaviti i pod pseudonimom, ali podaci moraju biti poznati redakciji.

Najbolje pristigle priče u cijelosti ćemo objavljivati na portalu Vecernji.hr. I vi možete sudjelovati u izboru najboljih priča, u finalni izbor ući će i priče s najviše glasova čitatelja u online anketi na našem portalu. Također, priča s najviše glasova u anketi u svakom krugu bit će u cijelosti objavljena i u iQ magazinu, a održat ćemo više krugova izbora tijekom cijele godine.

Popis pristiglih priča na natječaj također će se nalaziti na online izdanju Večernjeg lista na adresi: Vecernji.hr/techno. Molimo autoru da poštuju sljedeće propozicije, te da ne šalju već objavljivane radove.

Propozicije:

– broj znakova: do 7200 znakova
– obavezna numeracija stranica
– obavezan font Times New Roman (ili neki tome odgovarajući serifni font), a veličinu fonta 12
– slanje u rtf ili doc formatu

Žiri:

Milena Benini (predsjednica), Tomislav Hrastovčak (iQ magazin i Poslovni.hr), Milena Zajović (Večernji list), Ivan Polojac, PR Specialist Samsung Electronics Adriatic, Zagreb, Danijel Lijović, izvršni urednik portala Vecernji.hr.

Rok za prvi krug traje do 21. travnja ove godine.

Priče nam šaljite na e­-mail adresu: iq@vecernji.net (sa subjectom SF priča). Priča se može poslati i poštom. Na adresu iQ redakcija, Večernji list, Oreškovićeva 6H/1, Zagreb, s napomenom SF priča.

Nagrada za najbolju kratku SF priču iQ magazina i Samsunga na kraju godine bit će tablet Galaxy Note 10.1.

Check Also

Dobitnici nagrade Nebula za radove objavljene u 2022. godini

Science Fiction and Fantasy Writers of America (SFWA), iliti američko udruženje SF&F pisaca je u …

Za SFeraKon vas očekuju Samantha Shannon i roman Samostan narančina stabla

Britanska autorica Samantha Shannon debitirala je 2013. romanom Sezona kostiju, prvom od planiranih sedam dijelova …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics