Invazija tjelokradica i Ederlezi Rising na početku tjedna 8. Fantastic Zagreb Film Festivala

Usprkos ćudljivom vremenu 8. Fantastic Zagreb započeo je ovog vikenda u odličnoj atmosferi, dok tjedan koji je pred nama donosi mnoštvo uzbudljivih fimova, izvrsnih premijera i kultnih klasika.

Ovaj tjedan festival započinje u kinu Tuškanac od 19:00 h uz napetu SF dramu Crna kocka. Što kada biste se mogli vratiti u prošlost? Biste li promijenili ono što je bilo, a što nije moralo biti? Alice, trinaestogodišnja djevojka obuzeta ljutnjom zbog nesreće u kojoj je izgubila majku i ostala invalid, a za koju krivi oca, morat će donijeti tu odluku. Otkrijte vrijedi li prošlost budućnosti!
Od 21:45 h na Ljetnoj pozornici Tuškanac ne propustite kultni klasik Invazija tjelokradica (Invasion Of The Body Snatchers) briljantni SF triler u režiji Philipa Kaufmana o prikrivenoj invaziji vanzemaljaca. Objavljen 22. prosinca 1978., ovo djelo zapravo je remake filma istog naslova iz 1956. i glasi za film koji je opravdao pojam ‘remake’, a temelji se na romanu The Body Snatchers Jacka Finneyja.

U utorak vas očekuje prava poslastica iz Južne Koreje od 19:00 h u kinu Tuškanac, Beskrajni dan (Ha-Roo). Drama misterioznog predznaka, koja se vrti oko oca koji je počinio neetično djelo kako bi pokušao spasiti život svoje kćeri. Tri godine kasnije, duhovi iz prošlosti se vraćaju i ostaje zarobljen u beskrajnoj vremenskoj petlji. Inverzijin osvrt na film možete pročitati ovdje.

Od premijernih naslova svakako treba izdvojiti Ederlezi Rising, na programu u 21:45 h u utorak na Ljetnoj pozornici Tuškanac. Atraktivna srpska SF drama Lazara Bodrože s američkom ex-porno divom, a današnjom poznatom blogericom Stoyom, koji će zajedno pozdraviti publiku prije projekcije u utorak. Jessica Stoyadinovich, američka glumica, model i blogerica srpskog podrijetla, karijeru je započela 2006. godine u filmskoj industriji za odrasle da bi nakon toga pokrenula vlastitu produkcijsku kompaniju kao i multimedijalni magazin koji se bavi fenomenom ljudske seksualnosti. Svoje tekstove objavljuje u nekim od najvećih svjetskih tiskovnih medija (New York Times, VICE, Playboy, The Guardian itd). Ederlezi Rising njezina je prva mainstream filmska uloga, a nakon toga debitirala je i na kazališnim daskama u predstavi “Harakiri Kane” koju je režirao Dean Haspiel. Stoya živi i radi u New Yorku.

Uz filmski program ove godine pripremili smo i atraktivnu multimedijalnu izložbu Luminar talentiranog umjetnika, filmskog redatelja i majstora specijalnih efekatat Paola Gentilinija. Izložba je besplatna i otvorena za javnost do 12. srpnja. ‘Uronite’ u fantastičnu SF avanturu u samom centru Zagreba, u Tunelu Grič!

Više informacija o Fantastic Zagreb Film Festivalu, raspored projekcija, kao i eventualne promjene radi vremenskih nepogoda potražite na 2018.fantastic-zagreb.com ili Facebook stranici Fantastic Zagreba.

Check Also

Napustio nas je Davor Šišović, koji je dao velik doprinos znanstvenoj fantastici i njezinoj promociji

U subotu, 14. listopada, zauvijek nas je napustio Davor Šišović – Šiška: novinar, publicist, pisac, …

9. izdanje konvencije Pandakon

Ovogodišnji Pandakon održava se 14. i 15. rujna, na vanjskim i u unutrašnjim prostorima zagrebačkog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics