Vratite se na posljednju granicu s genijalnim introm za Star Trek: Discovery

Dok brojimo sitno (da, ostalo je manje od 24 sata) do porinuća dugoočekivanog Star Trek: Discovery, CBS nas je odlučio nagraditi i samim introm. I kakav je to samo video. Od samoga početka, očito je da će „Discovery“ biti drugačiji Trek od onog koji ste upamtili. Spektakularne svemirske panorame, i prelete brodova zamijenila je umjetnost. Umjetnost s porukom. U nešto manje od dvije minute pred nama se izmjenjuje nekoliko predivnih scena – scena koje pokazuju da je „Discovery“ itekako svjestan svog Trek pedigrea. Tako imamo skicu titularnog broda koja podsjeća na „Enterprise“, okruženog komadićima dilitija, oko koje podsjeća na „Deep Space Nine“ crvotočinu, phaser iz TOS-a koji se transformira u DSC phaser, prelet preko planeta u stilu Voyagera, te flyby broda koji evocira „The Next Generation“.

Osim homagea, intro je prepun simbolike. Možda je to najvidljivije u predivnoj sceni na samom kraju koja neodoljivo liči na Michelangelovo „Stvaranje Adama“. Intro prati odlična muzička podloga Jeffa Russoa (Fargo), koja počinje i završava homageom besmrtnoj temi Alexandra Couragea. Cijeli je intro rađen u stilu oživjelog renesansnog rukopisa što ne treba čuditi budući da bi Discovery trebao biti renesansa Treka. Prva serija nakon čak 12 godina odsutnosti s malih ekrana.
A priliku da pogledate ovaj drugačiji, ali familijaran Trek imati ćete već sutra, budući da Netflix prikazuje prve dvije epizode počevši u 8 ujutro. I što još reći nego „Live long and prosper“.

Check Also

Trailer prodire duboko u horor novog ruskog filma The Superdeep

Trenutno se u postprodukciji nalazi novi ruski žanrovski film na engleskom jeziku The Superdeep (Kolskaya …

The Boys: novi opaki trailer za 2. sezonu izvrsne Amazonove serije

Amazon je objavio novi teaser trailer za drugu sezonu njihove izvrsne, krvave i netipične superherojske …

Web Statistics