Infinitum: Subject Unknown: britanski nezavisni SF triler!

U slučaju da vam je kao i nama Infinitum: Subject Unknown prošao ispod radara onda je vrijeme da to ispravimo. Riječ je o niskobudžetnom, britanskom SF filmu koji je u cijelosti napisan i snimljen tijekom lockdowna u jeku pandemije prošle godine. Redatelj i scenarist filma je Matthew Butler-Hart. Scenarij također potpisuje i Tori Butler-Hart (The Isle) koja tumači i jednu od glavnih uloga. U ostalim ulogama pojavljuju se Ian McKellen (The Hobbit: The Battle Of The Five Armies) i Conleth Hill (Game Of Thrones).

Radnja prati Jane koja se budi u neobičnom potkrovlju, u paralelnom svijetu. Ubrzo shvaćamo da je zaglavila u vremenskoj petlji, gdje joj je suđeno iznova i iznova proživljavati isti dan s jedva malo sjećanja na to što je radila prije. Ali sa svakim ‘resetiranjem’ počinje se sjećati sve više i polagano dolazi na trag onoga što joj se događa, a sve upućuju na profesora Aarona Ostergaarda.

Zanimljivo je kako duo Butler-Hart također rade na tome da na temelju filma naprave roman i tv seriju. Scenarij pilota i grafički roman upoznaju nas s eksperimentom nazvanim Projekt Ostergaard, koji se bazira na Teoriji mnogih svjetova profesora Arrona Ostergaarda i dovodi do otkrića paralelnog svijeta. Globalni embargo postavljen je na The Paraverse, sprečavajući bilo koju vladu da se u njega miješa. Uz ogromna ulaganja znanost i tehnologija brzo napreduju i nedugo zatim oni mogu prenijeti holografske slike ljudi u The Paraverse. Poput ulaska u virtualnu stvarnost, u mogućnosti su istražiti taj paralelni svijet gdje otkrivaju da su tamo u ratu više od deset godina.

Film je već dostupan u Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj, Australiji i Novom Zelandu na digitalnim platformama, a na DVD-u izlazi 26. travnja.

Check Also

Cloverfield: Paramount razvija novi fim, poznat je i redatelj!

Očito više nema smisla komentirati da li nam to treba ili ne, jer ionako se …

HBO razvija seriju Scanners smještenu u svijet Cronebergovog kultnog filma!

HBO razvija seriju Scanners, prema istoimenom kultnom filmu iz 1981. godine redatelja Davida Cronenberga. Glavni …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics