Infiniti: francuska serija koja je miks trilera, kriminalistike i SF-a

Vrijeme je da otkrijete francusku limitiranu seriju Infiniti. Tvorci ove originalne serije su Stéphane Pannetier i Julien Vanlerenberghe (Les Ombres Rouges). Riječ je o miksu žanrova, prvenstveno trilera i kriminalistike koji su uokvireni SF-om. Redatelj i jedan od scenarista je Thierry Poiraud (Black Spot). Prva od ukupno šest epizoda serije je izašla upravo danas pod naslovom La Tour du Silence.

Međunarodna svemirska postaja (ISS) je utihnula, što ukazuje da je posada u nevolji. U Kazahstanu policajac Isaak Turgun otkriva obezglavljeno tijelo prekriveno voskom. DNK potvrđuje da je žrtva američki astronaut i član posade ISS-a Anthony Kurz. Međutim, istovremeno je francuska astronautkinja Anna Zarathi, koja je bila u vezi s Kurzom, uvjerena da je on zove u pomoć s ISS-a. Dok se Isaak i Anna udružuju, njihove neslužbene istrage otkrivaju nevjerojatnu mogućnost da bi Kurz mogao biti na oba mjesta u isto vrijeme…

“Glavni fokus, ono što će zadržati gledatelje, je triler i kriminalistički dio priče. SF elementi su tu da podrže priču koja nikada prije nije bila prikazana. Kemija između glavnih protagonista i nesvakidašnji krajolici podsjećaju na uspješne serije poput True Detective.” – izjavila je Beatriz Campos, dopredsjednica kuće StudioCanal.

Glavne uloge tumače Céline Sallette, Daniyar Alshinov, Vlad Ivanov, Lex Shrapnel, Karina Arutyunyan, Anatolii Panchenko, Ellora Torchia, Laurent Capelluto, Jarreth Merz i Samal Yeslyamova.

Check Also

Prvi pogled na film The Toxic Avenger

Prvi pogled na netipični superherojski film The Toxic Avenger u režiji Macona Blaira (I Don’t …

Percy Jackson and the Olympians: novi poster i fotografije!

Još malo se morate strpiti do Disneyjeve serije Percy Jackson and the Olympians, ali zato …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics