Indiana Jones and the Dial of Destiny: prve recenzije nisu baš sjajne!

Čini se da se ne piše dobro filmu Indiana Jones and the Dial of Destiny (Indiana Jones i artefakt sudbine) redatelja Jamesa Mangolda. Harrison Ford je u četvrtak stigao na festival u Cannesu, na svjetsku premijeru filma Indiana Jones and the Dial of Destiny, koji je bio jedan od centralnih događaja festivala. Organizatori su Harrisonu Fordu dodijelili i nagradu za životno djelo, on sam je dobio i grandiozne stajaće ovacije, ali čitava stvar je zapela na filmu, jer jutro nakon premijere iskrsnule su ne baš previše laskave recenzije, iako se gotovo svi slažu da Ford i dalje uspješno nosi kultnu ulogu Indyja. Naravno, nisu sve recenzije negativne, ali trenutna ocjena kritičara na stranici Rotten Tomatoes nije ohrabrujuća s 50%, na 28 recenzija.

Da izdovojimo neke utiske recenzenata:

“Harrison Ford je upogonio svoj bič posljednji put u finalnom poglavlju kojem fali kako uzbuđenja, tako i zabave.” – David Rooney, The Hollywood Reporter.

“Indiana Jones and the Dial of Destiny je u konačnici prilično tužan komad nostalgije.” – Owen Gleiberman, Variety.

“To je tužan i siguran kraj za serijal koji se nekoć ponosio velikim eskapadama i emocijama većim od života. Dial of Destiny pokazuje da bi neke relikvije trebale ostati zakopane.” – Robert Daniels, The Playlist.

“Može se osjetiti kako četiri zaslužna scenarista hvataju inspiraciju i ne uspijevaju. Ono što su uspjeli napraviti bilo bi sasvim u redu kao samostalni avanturistički film s nekim drugim likom u glavnoj ulozi, ali nije vrijedno biča.” – Richard Lawson, Vanity Fair.

“Dobra vijest je da nije tako loš kao Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. Loša vijest je da nije puno bolje.” – Kevin Maher, Times (UK).

“Peti i posljednji film franšize ima previše scena potjere i premalo zapleta, ali… Harrisona Forda vrijedi pogledati.” – Stephanie Zacharek, Time.

“Harrison Ford nosi ovu otrcanu vježbu nostalgije.” – Geoffrey Macnab, The Independent.

“Uzbudljiva finalna avantura — čak i ako je priča slaba i neujednačena.” – Therese Lacson, Collider.

“Vrlo zadovoljavajuća mješavina akcije, humora i emocija.” – James Mottram, Games Radar.

“Indiana Jones još uvijek ima određenu profinjenost stare škole.” – Peter Bradshaw, Guardian.

“Indyjev posljednji sastanak sa sudbinom ima neugodno finale koje bi moglo podijeliti publiku – ali ako mu se pridružite u vožnji, čini se kao prikladno zbogom omiljenom filmskom pljačkašu grobova.” – John Nugent, Empire.

Ako vas i dalje veseli ova posljednja avantura tada dok čekate na film možete pogledati i video koji vodi iza scene. Indiana Jones and the Dial of Destiny u kina stiže 30. lipnja.

Check Also

Novi trailer i poster za film Beetlejuice Beetlejuice!

Warner Bros. je nedavno objavio novi trailer i poster za Beetlejuice Beetlejuice (Bubimir Bubimir), originalno …

The Terror: Devil in Silver, Dan Stevens tumačit će glavnu ulogu!

Antologijska horor serija The Terror vraća se na AMC s trećom sezonom, koja nosi naslov …

One comment

  1. Go woke, go broke. Uništili su Star Trek i Star Wars, a nesretni Indiana Jones je samo najnoviji skalp na pojasu “progresivne” ideološke propasti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics