Indiana Jones and the Dial of Destiny: novi pogled na film!

Dok se sve više približavamo finalnom pojavljivanju Harrisona Forda kao kultnog Indiane Jonesa, marketinški tim neumorno radi na novim objavama za Indiana Jones and the Dial of Destiny. Među najnovijima izdvajamo ekskluzivne fotografije iz časopisa Total Film, ali i informaciju da ćemo pomlađenu Fordovu verziju lika gledati čak 25 minuta. To je za Total Film potvrdio redatelj filma James Mangold (Logan, Ford v. Ferrari), dok je informaciju da mu je ovo doista posljednji puta da tumači Indianu Jonesa potvrdio naravno sam Ford. “Ovo je posljednji film u serijalu i ovo je posljednji put da ću tumačiti lik. Pretpostavljam da će to biti posljednji put da se [lik] pojavljuje u filmu.” Ford je za časopis izjavio i sljedeće: “Želio sam vidjeti [Indianu Jonesa] u kasnijoj fazi njegova života, kada je van mladenačkog entuzijazma i kapaciteta, i opterećen godinama i [ugušen od strane akademije]. Htio sam ga vidjeti kako ulazi u još jednu neočekivanu, nepredviđenu avanturu.”

Za one koji ne znaju ponovit ćemo da će film trajati oko 2 sata i 22 minute, što ga čini najduljim filmom franšize. Scenarij potpisuje Mangold zajedno sa Johnom-Henryjem Butterworthom (Edge of Tomorrow) i Jezom Butterworthom (Spectre). Izvršni producenti su Steven Spielberg i George Lucas, dok su producenti Kathleen Kennedy, Simon Emanuel i Frank Marshall.

Uz Forda jednu od glavnih uloga tumači Phoebe Waller-Bridge kao Helena – Jonesovo kumče. “Mislim da su doista postigli nešto nevjerojatno: ona se uklapa u kanon i osjeća da postoji energija koju dijeli sa svim likovima koji su se pojavili prije, posebno sa ženskim ulogama, ali ona je jedinstvena i ima svjež glas.” – izjavila je Waller-Bridge. Mads Mikkelsen tumači nekadašnjeg nacista Vollera koji radi za NASA-u. On je glavni zlikovac filma koji se i dalje drži fašističke ideologije te želi “učiniti svijet boljim mjestom”. To očito ima mračne konotacije i po svemu sudeći je razlog zašto Indy želi spriječiti Vollera u postizanju njegovog cilja. U ostalim ulogama su Thomas Kretschmann (King Kong), Boyd Holbrook (Logan), Shaunette Renée Wilson (Black Panther), Toby Jones (Captain America: The First Avenger), Antonio Banderas (The Mask of Zorro), a ponovo ćemo vidjeti i lik Johna Rhysa-Daviesa.

Indy je uvijek bio u najboljem izdanju boreći se s nacistima, a to je slučaj i ovdje: izvanredni negativac Mads Mikkelsen je Jürgen Voller, bivši nacistički znanstvenik koji radi na slijetanju na Mjesec za NASA-u, a Boyd Holbrook je Klaber, iliti njegov ‘mali od palube’.

Indiana Jones and the Dial of Destiny u kina stiže 30. lipnja, ali će svoju premijeru imati na filmskom festivalu u Cannesu, već 18. svibnja. Također, u slučaju da vam je prošlo ispod radara, Funko je izbacio liniju Raiders of the Lost Ark Funko POP! figurica koje smo već prednaručili za webshop.

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Check Also

Novi teaser za Maxovu seriju Dune: Prophecy!

Warner Bros. i Max objavili su novi teaser trailer za vrlo iščekivanu spin-off seriju Dune: …

Deadpool & Wolverine: novi teaser daje bolji pogled na Lady Deadpool

Od domaće pretpremijere filma Deadpool & Wolverine dijeli nas svega tjedan dana, a za sve …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics