8. sezona serije Igra prijestolja promovirana je s cool reklamom za Budweiser

Nećemo kao neki u nastojanju za čisto skupljanje lajkova napisati da je ovo trailer za nadolazeću sezonu serije Igra prijestolja (Game of Thrones), ali reklama jest, kako za pivo, tako i za seriju. Dapače, na ovogodišnjem Super Bowlu je upravo to bila jedna od najzapaženijih reklama, koja je uz Budweiser promovirala i posljednju sezonu Igre prijestolja.

U reklami vidimo kralja i kraljicu na takmičenju kako piju Bud Light pivo i navijaju za Bud viteza. Nekoliko minuta kasnije ni manje ni više nego Gregor Clegan (Hafþór Júlíus Björnsson), ozloglašeni borac iz HBO-ove serije Igra prijestolja ruši s konja njihovog favoriziranog viteza. Okupljeni počinju vrištati i bježati, a iznad stadiona se pojavljuje jedan od zmajeva Daenerys Targaryen koji bljuje vatru na cijelo mjesto.

Nadovezujući se na srednjovjekovni serijal reklama “Dilly Dilly”, agencija Wieden+Kennedy je u suradnji s HBO-om i Droga5 stvorila spot “Joust”. Produkcija reklame je okupila 25 ljudi od ekipe Igre prijestolja pod vodstvom Davida Nuttera, čovjeka koji je između ostalog orkestrirao zloglasnu epizodu “The Red Wedding”. Za prvu polovicu spota je bio zadužen Spencer Riviera koji je i do sada režirao reklame za Bud Light smještene u srednjovjekovni svemir.

Osma i ujedno posljednja sezona serije Igra prijestolja na HBO stiže 14. travnja.

No to nije bila jedina fantastična Super Bowl reklama s poveznicom na žanr. Walmart je također napravio vrlo cool reklamu s paradom kultnih vozila kao što su Batmobile, Ghostbusters Ecto-1, K.I.T.T iz “Knight Ridera” Lightning McQueen iz “Carsa”, Explorer iz “Jurassic Parka”, Mystery Machine iz “Scooby Dooa”, Bumblebee i nezaobilazni DeLorean. Zaposlenici Walmarta pomažu kupcima da ukrcaju svoje namirnice u auto, no postoje mali problemi s duhovima i dinosaurima 😉

Igra prijestolja

Check Also

Američki bogovi: novi, epski trailer za treću sezonu!

Starz je objavio novi, punokrvni trailer za nadolazeću treću sezonu serije Američki bogovi (American Gods), …

Novi hibridni model prikazivanja filmova istovremeno na HBO Maxu i kinima!

Ova godina je bila vrlo neugodna, i dok ju polako privodimo kraju stiže ekskluzivna vijest …

Web Statistics