8. sezona serije Igra prijestolja promovirana je s cool reklamom za Budweiser

Nećemo kao neki u nastojanju za čisto skupljanje lajkova napisati da je ovo trailer za nadolazeću sezonu serije Igra prijestolja (Game of Thrones), ali reklama jest, kako za pivo, tako i za seriju. Dapače, na ovogodišnjem Super Bowlu je upravo to bila jedna od najzapaženijih reklama, koja je uz Budweiser promovirala i posljednju sezonu Igre prijestolja.

U reklami vidimo kralja i kraljicu na takmičenju kako piju Bud Light pivo i navijaju za Bud viteza. Nekoliko minuta kasnije ni manje ni više nego Gregor Clegan (Hafþór Júlíus Björnsson), ozloglašeni borac iz HBO-ove serije Igra prijestolja ruši s konja njihovog favoriziranog viteza. Okupljeni počinju vrištati i bježati, a iznad stadiona se pojavljuje jedan od zmajeva Daenerys Targaryen koji bljuje vatru na cijelo mjesto.

Nadovezujući se na srednjovjekovni serijal reklama “Dilly Dilly”, agencija Wieden+Kennedy je u suradnji s HBO-om i Droga5 stvorila spot “Joust”. Produkcija reklame je okupila 25 ljudi od ekipe Igre prijestolja pod vodstvom Davida Nuttera, čovjeka koji je između ostalog orkestrirao zloglasnu epizodu “The Red Wedding”. Za prvu polovicu spota je bio zadužen Spencer Riviera koji je i do sada režirao reklame za Bud Light smještene u srednjovjekovni svemir.

Osma i ujedno posljednja sezona serije Igra prijestolja na HBO stiže 14. travnja.

No to nije bila jedina fantastična Super Bowl reklama s poveznicom na žanr. Walmart je također napravio vrlo cool reklamu s paradom kultnih vozila kao što su Batmobile, Ghostbusters Ecto-1, K.I.T.T iz “Knight Ridera” Lightning McQueen iz “Carsa”, Explorer iz “Jurassic Parka”, Mystery Machine iz “Scooby Dooa”, Bumblebee i nezaobilazni DeLorean. Zaposlenici Walmarta pomažu kupcima da ukrcaju svoje namirnice u auto, no postoje mali problemi s duhovima i dinosaurima 😉

Igra prijestolja

Check Also

Pripremite se za kaos s novim trailerom za Beetlejuice Beetlejuice!

Warner Bros. je objavio puni trailer za film Beetlejuice Beetlejuice, originalno poznat kao Beetlejuice 2. …

The Witcher: prvi službeni pogled na Liama Hemswortha kao Witchera

Netflix je u travnju potvrdio da će njihova fantasy serija The Witcher završiti s petom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics