Igra prijestolja: otkriveno je trajanje finalnih epizoda

Zahvaljujući detaljnom proučavanju HBO-ovog programskog rasporeda i njegovih URL-ova otkriveno je točno koliko će trajati svaka od nadolezećih šest epizoda posljednje sezone serije Igra prijestolja. Na žalost niti jedna epizoda nije kako se je očekivalo dugačka 90 minuta, ali finalne tri epizode nisu ni daleko od toga, pa ćemo se morati zadovoljiti s onim što smo dobili. Duljina epizoda progresivno raste prema finalu, a to je pak očekivano s obzirom da je finale sedme sezone (“The Dragon and the Wolf”) trajalo gotovo 80 minuta.

Epizoda 1: 54 minuta – 14. travnja
Epizoda 2: 58 minuta – 21. travnja
Epizoda 3: 60 minuta – 28. travnja
Epizoda 4: 78 minuta – 05. svibnja
Epizoda 5: 80 minuta – 12. svibnja
Epizoda 6: 80 minuta – 19. svibnja

Redatelji nadolazećih epizoda su: Miguel Sapochnik, koji je režirao dvije epizode pete sezone “The Gift”, “Hardhome”, i dvije epizode šeste sezone “Battle of the Bastards” i “The Winds of Winter”; David Nutter koji je režirao dvije epizode druge sezone “The Old Gods And The New”, “A Man Without Honor”, jednu epizodu treće sezone “The Rains of Castamere” i dvije finalne epizode pete sezone “The Dance of Dragons” i “Mother’s Mercy” te showrunneri David Benioff i D.B. Weiss koji su tehnički režirali samo jednu epizodu do sada, premijeru četvrte sezone “Two Swords”. Variety je svojedobno objavio i kako svaka od epizoda ima budžet od oko 15 milijuna dolara.

Očekivanja su doista velika, no među nedavno objavljenim informacijama koje je plasirao EW David Nutter obećava da fanovi neće biti razočarani. “Postoji puno prvih momenata. Postoji najsmješnija sekvenca koja je do sada snimljena u ovoj seriji, postoji najemocionalnija, najviše neodoljiva, kao i scena koja ima toliko likova da će vam se činiti da gledate superherojski film.”

Jedna epizoda će biti bitka za Winterfell. Ona će okupiti većinu glavnih likova na jednom mjestu, što se nije dogodilo još od prve epizode iz 2011. godine. Također očekuje se da će ta epizoda sadržavati jednu od najdužih uzastopnih sekvenci bitke koja je do sada prikazana na televiziji ili filmu.

Izvršni producenti osme sezone serije su David Benioff, D.B. Weiss, Carolyn Strauss, Frank Doelger i Bernadette Caulfield. Suizvršni producenti su Guymon Casady, Vince Gerardis, George R.R. Martin i Bryan Cogman, dok su producenti Chris Newman, Greg Spence i Lisa McAtackney.

Igra prijestolja se na HBO vraća 14. travnja. Nadamo se da ćemo kroz koji dan saznati i naslove tih šest famoznih nadolazećih epizoda.

Check Also

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics