Spustimo se niz ‘Rijeku’ 7. veljače

Za dva tjedna ABC će početi emitirati novu seriju koja potencijalno škaklja ljubitelje žanra. Rijeka, kako je seriji naziv, u sebi skriva određenu mistiku koja vuče (malo) na Lost, što ne čudi, jer se recept ‘Izgubljenih’ pokušava što je više moguće replicirati ne bi li se postigla slična uspješnost. Nažalost producenti nisu u stanju neki puta ocijeniti što treba replicirati, a što ne. Nadam se da u ovom slučaju nisu mislili da je dovoljno stvoriti ‘zeleni’ gusti okoliš i začiniti ga s malo mistike.

Uglavnom, sinopsis je otprilike sljedeći. Svojevrsni fikcionalni Attenborough (prirodoslovac David, ne stariji mu brat, režiser Richard), omiljena je figura u svijetu prirodoslovnih dokumentaraca. Kako bi narod rekao, voli ga staro i mlado. Prilikom izvještavanja s neke od lokacija uz Amazonu, gubi mu se svaki trag. Potraga biva bezuspješna i obitelj te bliski prijatelji i suradnici opraštaju se nad praznom rakom. Vrijeme prolazi i rane se polako liječe, ali nakon šet mjeseci ‘pali’ se lokator izgubljenog. Iznenada se javlja nada da je omiljeni prirodnjak i tv zvijezda živ. Obitelj i suradnici kreću u potragu uz Amazonu, a tamo počinje frka, strka i sf (ili horor).

Sa sigurnošću možemo reći da će serija izgledati divno – prašuma, rijeka, divni pejzaži prirode koja će biti ‘lik’ sam za sebe. Koliko će srž koju smo vam ispričali biti ispunjena pametnim scenarističkim bravurama, vidijet ćemo nakon dvosatne premijere predviđene za 7. veljače.

Check Also

Spider-Man 3: konačno je potvrđen službeni naslov!

Nakon što su nas Marvel i ekipa malo izazivali s lažnim naslovima za Spider-Man 3 …

Jupiter’s Legacy: prvi teaser za Netflixovu superherojsku adaptaciju stripa

Ne znamo koliko nam baš treba još jedna superherojska serija, ali to je ono što …

Web Statistics