I Am Legend 2: otkriveno je kako je glavni lik ponovo prisutan u nastavku filma!

Da se radi na nastavku filma I Am Legend (Ja sam legenda) iz 2007. godine nije novost, jer to je službeno potvrđeno prije skoro godinu dana. Tom prilikom je objavljeno kako je za scenarij zadužen Akiva Goldsman (A Beautiful Mind) koji je također bio jedan od scenarista prvog filma. Tada je otkriveno i kako ćemo u jednoj od glavnih uloga ponovo gledati Willa Smitha (King Richard) i da će mu se pridružiti Michael B. Jordan (Black Panther). Svi koji su gledali film su sasvim sigurno imali upitnik iznad glave, jer kako možemo dobiti nastavak priče gdje nas ponovo očekuje lik kojeg je tumačio Will Smith? Na to pitanje smo konačno dobili odgovor i to od samog scenarista. Radnja se naslanja na alternativni kraj filma.

Originalni film iz 2007. godine je zapravo adaptacija romana Richard Mathesona iz 1954. godine. No film nije bio potpuno vjeran izvornom materijalu, a jedna od razlika se nalazi i kod samog kraja. Robert Neville se nalazi u svom labaratoriju dok pokušava pronaći lijek za mutante koji podsjećaju na zombije. U trenutku kada otkriva rješenje, stvorenja napadaju njegovu kuću. Neville se na kraju žrtvuje kako bi uništio čudovišta i omogućio preživjelima, Anni i Ethanu, da pobjegnu. Anna i Ethan zatim kreću u potragu za kolonijom preživjelih s uzorkom Nevilleovog lijeka, što implicira da je čovječanstvo spašeno. Iako ovo odražava kraj romana gdje Neville nastrada od svoje ruke, potpuno zanemaruje glavne razloge romana zašto je to učinio, budući da on ne uspije shvatiti da je nenamjerno postao zlikovac. Kino verzija filma je inicijalno imala nekoliko mogućih završetaka. U jednoj verziji je pas preživio, a u drugoj verziji Neville shvaća da stvorenja ne napadaju njegov dom da bi ga ubili, nego da spase jednoga od svojih, Nevilleovog testnog subjekta. Shvativši da su, kao i u romanu, stvorenja još uvijek inteligentna, da komuniciraju i da su razvili vlastito društvo, Neville dopušta svojoj ispitanici da se ponovno pridruži svojoj vrsti i naizgled shvaća da je on zapravo čudovište. Neville tada prestaje sa svojom istraživanjem, uzima lijek i odlazi u Vermont kao drugačiji čovjek, s Annom i Ethanom u pratnji. Iako je i taj kraj daleko od onog iz romana, duhom mu je mnogo bliži. A razlog zašto taj kraj nije iskorišten je zato što testna publika nije dobro reagirala na spoznaju glavnog lika da je on zapravo zlikovac priče.

S obzirom da sada znamo da će se priča nastavljati na taj alternativni kraj, jasno je kako je Robert Neville živ u nastavku. No i dalje ostaje puno nepoznanica za daljnji tijek radnje. Da li je Neville dao lijek ostalim preživjelima ili zaraženim mutantima, ili je shvatio da ih jednostavno treba ostaviti na miru? Te što zapravo pokreće radnju nastavka budući da mutanti više nisu prijetnja? Također, za sada još ne znamo ni kako se u priču uklapa Michael B. Jordan.

“Ovo će početi nekoliko desetljeća kasnije od prvog. Opsjednut sam s The Last of Us, gdje vidimo svijet samo nakon apokalipse, ali i nakon 20-30 godina. Vidite kako zemlja ponovno ‘preuzima’ svijet, i ima nečeg lijepog u pitanju što se događa kada se čovjek udaljava od bivanja njezinim glavnim stanarom? To će biti posebno vidljivo u New Yorku. Ne znam hoće li se popeti na neboder Empire State Building, ali mogućnosti su beskrajne. Pratimo Mathesonovu knjigu i alternativni završetak za razliku od objavljenog kraja u izvornom filmu. Ono o čemu je Matheson govorio je da je čovjekovo vrijeme na planetu kao dominantne vrste došlo kraju. To je stvarno zanimljiva stvar koju ćemo istražiti. Malo više ćemo biti vjerni izvornom tekstu.” – izjavio je Goldsman.

Check Also

Sunny: prvi trailer za Appleovu crnohumornu SF triler seriju

Apple TV Plus objavio je prvi, intrigantan trailer za njihovu nadolazeću crnohumornu SF triler seriju …

Watchmen: prvi teaser trailer za animirani film od dva dijela

Sat otkucava! Warner Bros. Entertainment objavio je prvi teaser trailer za DC-jev dvodijelni animirani film …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics