Hrana budućnosti, Soylent Green i after party posljednjeg dana Fantastic Zagreb Film Festivala

I za kraj… Danas se zatvara treće izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala, a na programu vas očekuje: Panel: Hrana budućnosti u 17:30, projekcija filma Zeleno sunce (Soylent Green) u 21:30 i nezaboravni after party.

Panel: Hrana budućnosti, dvorana Muller u sklopu kina Europa, 17:30

Kada pričamo o jednom od glavnih čimbenika života na Zemlji – hrani, onda je možda pomalo čudno da sve gledamo kroz prizmu distopijskog SF žanra. Prošle godine smo gledali ‘They Live’ koji je prikazao bespilotne letjelice, koje su još prije svega par godina bile razmatrane kao ‘suluda teorija zavjere’ dok su danas stvar prakse, gotovo i na američkim ulicama. Ove godine pak gledamo još jedan bezvremenski klasik, film ‘Soylent Green’ i nakon odgledanih sat i pol nemoguće se ne zapitati kako će zapravo izgledati hrana budućnosti. Pojedinci smatraju kako bitnijih promjena neće biti, drugi pak idu u krajnost i vjeruju u transformaciju ljudi u klasu kojoj hrana nije niti potrebna. Istina je vjerojatno negdje između, a gdje točno odgovorit će nam stručnjaci na panelu ‘Hrana budućnosti’. Hoće li prevladati transhumanizam, evolucija, transformacija svijesti ili će pak zavladati velika glad, moći ćete i vi prosuditi kroz aktivnu raspravu s našim sugovornicima.

Novinar portala Dnevno i autor knjige ‘Svjetske misterije i tajne’ Ratko Martinović preuzeo je ulogu moderatora dok će mu sugovornici biti poznati voditelj ‘Na rubu znanosti’ i autor Krešimir Mišak, legendarni istraživač rubnih fenomena Drago Plečko i promotor SF žanra, te urednik časopisa Sirius B, Davorin Horak.

Projekcija: Zeleno sunce (Soylent Green), ljetno kino Tuškanac, 21:30 – UPDATE: Zbog vremenskih (ne)prilika, projekcija filma Zeleno sunce prebacuje se u kino Europa u 21:30.

Zeleno sunce, kultni je klasik Richarda Fleischera iz 1973. godine. Na prenaseljenoj Zemlji u budućnosti, vladini agenti osumnjiče policijskog detektiva iz New Yorka za umorstvo, nakon što sazna bizarnu državnu tajnu koja skriva pravo porijeklo revolucionarne i stanovništu neophodne nove vrste hrane.

After party, kafić Baredo, Varšavska 5a, nakon projekcije Zelenog sunca

Ulaz je besplatan, glazba sjajna, čekaju vas Laško pokloni i 0,5L pive za svega 11 kn.

Check Also

Nominacije za World Fantasy Awards 2021.

Objavljeni su finalisti za ovogodišnju World Fantasy Award. Nagrade se svake godine dodjeljuju najboljem djelu …

Dobitnici nagrade Locus za 2021. godinu

Svake godine u Seattleu dodjeljuje se jedna od najprestižnijih žanrovskih književnih nagrada – Locus Award. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics