House Of The Dragon stiže 2022. godine!

HBO-ova prikvel serija Igre prijestolja – House of the Dragon, je na dobrom putu da svjetlo dana ugleda 2022. godine, što je u sklopu zimske novinarske TCA ture obznanio Casey Bloys, HBO-ov šef programa. Na žalost Bloys nije mogao ponuditi neki konkretniji vremenski okvir, ali je najavio kako se počinje s pisanjem scenarija. Također za sada nema ni novosti vezanih uz kasting, jer se prije toga mora odraditi još puno posla. Ipak je tu riječ o velikoj i kompliciranoj seriji, što je Bloys posebno istaknuo.

Tvorci serije su George R.R. Martin i Ryan Condal. Showrunneri i izvršni producenti su Miguel Sapochnik i Ryan Condal, dok su suizvršni producenti George R. R. Martin i Vince Gerardis.

Serija House of the Dragon je prikvel fokusiran na kuću Targaryen, točnije na početke Kuće Zmajeva. Temeljena na izvornom materijalu Georgea R. R. Martina “Vatra i krv”, serija će prikazati uspon i pad Kuće Targaryen, od dolaska Aegona Osvajača u Westeros pa do Plesa zmajeva, građanskog, iliti obiteljskog rata, koji je naposljetku završio smrću većine zmajeva, i pripremio teren za Ludog kralja i pobunu Roberta Baratheona.

House of the Dragon je bio jedan od četiri preostala spin-offa Igre prijestolja koji se razvijao kod HBO-a. Ostali spin-offi su svi stavljeni na čekanje, koje može trajati unedogled ili biti samo privremeno: “Trenutno je za mene House of the Dragon prioritet broj jedan. Ne postoje ostala trepteća zelena svijetla, ili nešto takvo. Možda kasnije, ali ne postoje nikakvi planovi za nešto u skorašnje vrijeme. Svi smo fokusirani na House of the Dragon.” – rekao je Bloys.

House of the Dragon je bio drugi prikvel Igre prijestolja koji je dobio zeleno svjetlo, nakon projekta kojeg je napisala Jane Goldman. Prvi prikvel, poznat pod radnim imenom Bloodmoon, u kojem je glavnu ulogu u pilotu tumačila Naomi Watts, na žalost nije dobio narudžbu za seriju. Bloys je objasnio kako pilotu nije falilo ništa specifično, na što bi se moglo ukazati prstom i reći da je to taj element koji nedostaje ili ne valja, nego jednostavno čitava stvar nije legla na svoje mjesto.

Check Also

Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities: trailer za Netflixovu antologijsku seriju!

Netflix je otkrio puni trailer i poster za antologijsku horor seriju Guillermo del Toro’s Cabinet …

Deadpool 3: sve što je poznato o filmu u kojem nas očekuje povratak Wolverinea!

Ryan Reynolds, zvijezda otkačene superherojske franšize, šokirao je objavom da će se u Deadpoolu 3 …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics