House of the Dragon: sletio je puni trailer koji otkriva zatišje pred rat!

U pomalo neočekivanom potezu HBO je prije San Diego Comic-Cona objavio puni trailer za House of the Dragon (Zmajeva kuća), prikvel fantasy serije Igra prijestolja. Radnja serije temeljena je na knjizi Vatra i krv Georgea R.R. Martina. Odvija se 200 godina prije događaja iz Igre prijestolja te donosi priču o Kući Targaryen.

Trailer ne otkriva puno više radnje nego što je bilo jasno i iz prijašnjeg teasera. Kralj Viserys Targaryen želi imenovati kćer Rhaenyru (Emma D’Arcy) svojom nasljednicom, ali njegovom bratu princu Daemonu to nije nikako po volji. Slijede bitke i politička zabadanja u leđa, kao i sve ostale povezane intrige. I naravno, gdje su Targaryeni, tu su i zmajevi, pa smo dobili dobar pogled i na njih.

Serija će predstavit kuću Velaryon, legendarnu obitelj jednako staru poput srebrnokosih zmajevih jahača. U knjigama ih se općenito opisuje s blijedom kožom, srebrnom kosom i ljubičastim očima, ali Ryan Condal i Miguel Sapochnik, su uveli neke promjene kako bi uključili više tamnoputih glumaca među postavom. “Za Miguela i mene bilo je vrlo važno stvoriti seriju koja nije još jedna hrpa bijelaca na ekranu, da to kažem tako otvoreno.” – izjavio je Condal.

House of the Dragon

Velaryonima, kao i Targaryenima, u venama teče krv Stare Valyrije. I iako im nije posebno stalo do jahanja zmajeva, oni vladaju oceanima svojim brodovima. Upravo je njihova flota pomogla Aegonu “Osvajaču” Targaryenu da preuzme Westeros godinama ranije. Lord Corlys Velaryon, poznat i kao Sea Snake po svom omiljenom brodu, najpoznatiji je od njih, te je putovao najdalje od svih u Westerosu.

“Glavni likovi su dvije žene i dva muškarca. Tu su kralj Viserys, njegov brat Daemon, kraljeva kći Rhaenyra i njezina najbolja prijateljica Alicent. Tada najbolja prijateljica postaje kraljeva žena, a time i kraljica. To je samo po sebi komplicirano – kad se tvoja najbolja prijateljica uda za tvog oca. Ali od najsitnijih stvari, polako se razvija ova gigantska bitka između dviju strana.” – tako je priču sažeo Sapochnik.

George R.R. Martin je jedan od tvoraca i izvršnih producenta uz Ryana Condala, ujedno i scenarista, te Miguela Sapochnika, koji također potpisuje i režiju. Scenaristica i izvršna producentica je Sara Hess, a ostali izvršni producenti su Jocelyn Diaz, Vince Gerardis i Ron Schmidt. Redateljice su Clare Kilner i Geeta V. Patel, a redatelj i izvršni koproducent je Greg Yaitanes.

Glavne uloge tumače Emma D’Arcy (Wanderlust, Truth Seekers) kao princeza Rhaenyra Targaryen, Paddy Considine (Outsider, Hot Fuzz) kao kralj Viserys Targaryen, Matt Smith (The Crown, Doctor Who) kao princ Daemon Targaryen, Olivia Cooke (Ready Player One, Sound of Metal) kao Alicent Hightower, Rhys Ifans (Elementary, Notting Hill) kao Otto Hightower, Steve Toussaint (Prince of Persia: The Sands of Time, Pine Gap) kao Corlys Velaryon aka The Sea Snake, te Eve Best kao princeza Rhaenys Velaryon, Sonoya Mizuno kao Mysaria, Graham McTavish kao Ser Harrold Westerling, Ryan Corr kao Ser Harwin Strong, Jefferson Hall kao Lord Jason Lannister/Ser Tyland Lannister, David Horovitch kao Grand Maester Mellos, Matthew Needham kao Larys Strong, Matthew Needham kao Larys Strong, Bill Paterson kao Lord Lyman Beesbury i Gavin Spokes kao Lord Lyonel Strong.

House of the Dragon na HBO Max stiže 21. kolovoza.

House of the Dragon

House of the Dragon

House of the Dragon

House of the Dragon

House of the Dragon

House of the Dragon

House of the Dragon

Check Also

Prvi pogled na Tron: Ares!

Disney je otkrio prvi pogled na Tron: Ares, koji predstavlja nastavak filma Tron: Legacy. Nemojte …

Prvi pogled na reboot filma The Crow!

Konačno smo dobili prvi pogled na reboot filma The Crow (Vrana), u vidu netom objavljenih …

One comment

  1. Koja je razlika između ovog i turskih/meksičkih sapunica? Turci i Meksikanci ne umišljaju da su bolji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics