House of the Dragon: prvi teaser je sletio!

HBO je konačno objavio prvi teaser trailer za fantasy seriju House of the Dragon (Zmajeva kuća), nadolazeći spin-off Igre prijestolja. Teaser otkriva mračni svijet koji nam se čini vrlo poznatim, barem po nekim detaljima poput baklji i plavih Targaryena. Ne treba imati velika očekivanja od prvog službenog teasera, jer iako dobro dočarava ton serije, kadrova koji otkrivaju nešto konkretno gotovo i nema, no dobili smo novi pogled na famozno željezno prijestolje, pokoju scenu gozbe, nekoliko kratkih scena borbi koje prati glas princa Daemona Targaryena (Matt Smith): “Bogovi, kraljevi, vatra i krv. Snovi nas nisu učinili kraljevima, već zmajevi.” Riječ je o teaseru u pravom smislu riječi, koji je tek malo zagrebao po površini, no bolje je nego ništa. Na žalost teaser nije otkrio ni kada točno možemo očekivati seriju, te i dalje ostajemo samo na informaciji da će stići negdje iduće godine.

House of the Dragon je prikvel fokusiran na kuću Targaryen, točnije na početke Kuće Zmajeva. Temeljena na izvornom materijalu Georgea R. R. Martina “Vatra i krv”, serija će prikazati uspon i pad Kuće Targaryen, od dolaska Aegona Osvajača u Westeros pa do Plesa zmajeva, građanskog, iliti obiteljskog rata, koji je naposljetku završio smrću većine zmajeva, i pripremio teren za Ludog kralja i pobunu Roberta Baratheona.

Glavne uloge tumače Emma D’Arcy (Wanderlust, Truth Seekers) kao princeza Rhaenyra Targaryen, Paddy Considine (Outsider, Hot Fuzz) kao kralj Viserys Targaryen, već spomenuti Matt Smith (The Crown, Doctor Who) kao princ Daemon Targaryen, Olivia Cooke (Ready Player One, Sound of Metal) kao Alicent Hightower, Rhys Ifans (Elementary, Notting Hill) kao Otto Hightower, Steve Toussaint (Prince of Persia: The Sands of Time, Pine Gap) kao Corlys Velaryon aka The Sea Snake, te Eve Best kao princeza Rhaenys Velaryon, Sonoya Mizuno kao Mysaria, Graham McTavish kao Ser Harrold Westerling, Ryan Corr kao Ser Harwin Strong, Jefferson Hall kao Lord Jason Lannister/Ser Tyland Lannister, David Horovitch kao Grand Maester Mellos, Matthew Needham kao Larys Strong, Matthew Needham kao Larys Strong, Bill Paterson kao Lord Lyman Beesbury i Gavin Spokes kao Lord Lyonel Strong.

Tvorci serije su George R.R. Martin i Ryan Condal. Showrunneri i izvršni producenti su Miguel Sapochnik i Ryan Condal, dok su suizvršni producenti George R. R. Martin i Vince Gerardis. Redatelji su Sapochnik, Clare Kilner, Geeta V. Patel i Greg Yaitanes.

Teaser je danas objavljen na virtualnom događaju na kojem je HBO Max predstavio svoju streaming uslugu. U početnoj fazi uvođenja na europsko tržište, usluga HBO Max bit će dostupna korisnicima na 27 teritorija. HBO Max lansiranje započinje u Švedskoj, Danskoj, Norveškoj, Finskoj, Španjolskoj i Andori 26. listopada 2021., a u Srednjoj i Istočnoj Europi i Portugalu tijekom 2022. Iduće godine lansiranje HBO Maxa najavljeno je i u sedam dodatnih zemalja u kojima usluga dosad nije bila dostupna, a uključuje Nizozemsku, Tursku, Grčku, Island, Estoniju, Latviju i Litvu.

House of the Dragon

Check Also

Snowpiercer: puni trailer za 4. i ujedno posljednju sezonu serije!

Nakon što je prvi teaser objavljen početkom mjeseca AMC je objavio i puni trailer za …

37 godina nakon originalnog filma stiže Spaceballs 2

Amazon MGM Studios razvija nastavak kultne parodije Spaceballs (Svemirske lopte). Producenti projekta su Josh Gad …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics