House of the Dragon: novi teaser trailer je sletio!

Zmajevi su se vratili u novom traileru za House of the Dragon (Zmajeva kuća)! I barem što se tiče ovog trailera sve nekako izgleda vrlo poznato i pri tom ne mislimo samo na zmajeve i Željezno prijestolje. Novi trailer je vrlo mračan i pun intrige što je zapravo i za očekivati od prikvela Igre prijestolja, i mogao bi se vrlo lako pokazati kao dostojan nasljednik nekoć najfamoznije i najpopularnije fantasy serije.

“Muškarci bi prije zapalili kraljevstvo nego vidjeli ženu kako se penje na Željezno prijestolje.” – govori princeza Rhaenys Targaryen (koja je ostala bez prijestolja u korist svog muškog rođaka) mladoj princezi Rhaenyri. Kralj Viserys je osoba koja trenutno okupira Željezno prijestolje, te je imenovao svoje prvorođeno dijete, Rhaenyru, za nasljednika. Lordovi Westerosa, uključujući kuću Stark i Baratheon, zakleli su se na vjernost Viserysu i njegovom izabranom nasljedniku, ali oni koji rade u sjeni žele promijeniti ishod.

Radnja serije od 10 epizoda, temeljene na knjizi Vatra i krv Georgea R.R. Martina, odvija se 200 godina prije događaja iz Igre prijestolja i donosi priču o Kući Targaryen.

George R.R. Martin je jedan od tvoraca i izvršnih producenta uz Ryana Condala, ujedno i scenarista, te Miguela Sapochnika, koji također potpisuje i režiju. Scenaristica i izvršna producentica je Sara Hess, a ostali izvršni producenti su Jocelyn Diaz, Vince Gerardis i Ron Schmidt. Redateljice su Clare Kilner i Geeta V. Patel, a redatelj i izvršni koproducent je Greg Yaitanes.

Glavne uloge tumače Emma D’Arcy (Wanderlust, Truth Seekers) kao princeza Rhaenyra Targaryen, Paddy Considine (Outsider, Hot Fuzz) kao kralj Viserys Targaryen, Matt Smith (The Crown, Doctor Who) kao princ Daemon Targaryen, Olivia Cooke (Ready Player One, Sound of Metal) kao Alicent Hightower, Rhys Ifans (Elementary, Notting Hill) kao Otto Hightower, Steve Toussaint (Prince of Persia: The Sands of Time, Pine Gap) kao Corlys Velaryon aka The Sea Snake, te Eve Best kao princeza Rhaenys Velaryon, Sonoya Mizuno kao Mysaria, Graham McTavish kao Ser Harrold Westerling, Ryan Corr kao Ser Harwin Strong, Jefferson Hall kao Lord Jason Lannister/Ser Tyland Lannister, David Horovitch kao Grand Maester Mellos, Matthew Needham kao Larys Strong, Matthew Needham kao Larys Strong, Bill Paterson kao Lord Lyman Beesbury i Gavin Spokes kao Lord Lyonel Strong.

HBO je potvrdio i ostatak glavne glumačke ekipe serije, uključujući još jednog velikog kandidata za Željezno prijestolje. To je Aegon Targaryen, prvorođeni sin Viserysa, koji će se suprotstaviti Rhaenyri, a tumači ga Tom Glynn-Carney. Tu su i Bethany Antonia kao Baela Targaryen, najstarija kćer Laene Velaryon i jahačica mlađeg zmaja Moondancera; Phoebe Campbell kao Rhaena Targaryen, druga kćer Lady Laene i sestra od Baele; Harry Collett kao Jacaerys Velaryon, najstariji sin Rhaenyra Targaryena; Wil Johnson kao Ser Vaemond Velaryon, mlađi brat Corylsa Velaryona; John Macmillan kao Ser Laenor Velaryon, sin Corlysa Velaryona i Rhaenys Targaryen; Ewan Mitchell kao Aemond Targaryen, drugrođeni sin Viserysa, nećak Daemona i polubrat Rhaenyri; Theo Nate kao Ser Laenor Velaryon, sin Corlysa Velaryona i Rhaenys Targaryen; Matthew Needham kao Larys Strong, mlađi sin Master of Laws Lyonela Stronga; Phia Saban kao Helaena Targaryen, drugorođena kćer Viserysa, sestra Aegona i Aemonda i polusestra Rhaenyri te Savannah Steyn kao Lady Laena Velayron, kćer Corlysa Velaryona i Rhaenys Targaryen.

House of the Dragon na HBO Max stiže 21. kolovoza.

“Povijest ne pamti krv. Pamti imena.”

House of the Dragon

Check Also

Prvi pogled na Tron: Ares!

Disney je otkrio prvi pogled na Tron: Ares, koji predstavlja nastavak filma Tron: Legacy. Nemojte …

Prvi pogled na reboot filma The Crow!

Konačno smo dobili prvi pogled na reboot filma The Crow (Vrana), u vidu netom objavljenih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics