House of the Dragon: nove fotografije i teaser iz nadolazeće serije!

S obzirom da nas od premijere HBO-ove fantasy serije House of the Dragon (Zmajeva kuća) dijeli manje od dva tjedna nije čudno da nas gotovo stalno bombardiraju nekim novim detaljima, fotografijama, posterima i teaserima. Upravo jučer HBO je objavio najnoviji poster i prekrasnu galeriju fotografija koje zajedno s netom objavljenim teaserom možete pogledati ispod članka.

Za one koji nekim čudom još uvijek ne znaju House of the Dragon je prikvel serije Igra prijestolja, a radnja se temelji na knjizi Vatra i krv Georgea R.R. Martina. Odvija se 200 godina prije događaja iz Igre prijestolja te donosi priču o Kući Targaryen. Kako je Igra prijestolja bila poznata po svojim velikim momentima, tako će i House of the Dragon imati svoje epske momente, iako neće biti toliko divovski poput onih na koje smo navikli u Igri prijestolja. Unatoč tome što je to serija o ratu za prijestolje, House of the Dragon je također i obiteljska saga, i to u bitno većoj mjeri nego što je to bio slučaj s Igrom prijestolja.

George R.R. Martin je jedan od tvoraca i izvršnih producenta uz Ryana Condala, ujedno i scenarista, te Miguela Sapochnika, koji također potpisuje i režiju. Scenaristica i izvršna producentica je Sara Hess, a ostali izvršni producenti su Jocelyn Diaz, Vince Gerardis i Ron Schmidt. Redateljice su Clare Kilner i Geeta V. Patel, a redatelj i izvršni koproducent je Greg Yaitanes.

Nedavno se showrunner Miguel Sapochnik osvrnuo na njegov omiljeni i jedan od najzančajnijih trenutaka iz prve sezone serije. Ispostavilo se da je to onaj koji smo imali prilike vidjeti u traileru: kada Alicent Hightower (Olivia Cooke) uleti u veliku dvoranu s bodežom i pokušava ozlijediti Rhaenyru Targaryen (Emma D’Arcy). Ekipa na setu je tu napetu i emocionalnu scenu nazvala “Eye for an Eye“, a ako ste čitali Vatru i krv, vjerojatno imate prilično dobru ideju zašto. Dok se Condal slaže da je “Eye for an Eye” jedan od najupečatljivijih trenutaka sezone, postoji još jedna scena, i to iz osme epizode, za koju je još više uzbuđen kako će je gledatelji doživjeti i reagirati na nju. “Održava se saslušanje o određenom nasljeđu, ne za prijestolje nego za nešto drugo, što uključuje sve članove glumačke ekipe.” – izjavio je Condal.

House of the Dragon na HBO Max stiže 21. kolovoza.

Prva fotografija najvjerojatnije otkriva scenu iz prve epizode, koja daje pogled na kralja Jaehaerysa I Targaryena (Michael Carter) prije njegove smrti. A jedna od najupečatljivijih novih fotki je svakako ona koja između ostalog otkriva pogled na lubanju Baleriona, jednog od najvažnijih Targaryenovih zmajeva.

House of the Dragon

House of the Dragon

House of the Dragon

House of the Dragon

House of the Dragon

House of the Dragon

House of the Dragon

House of the Dragon

Check Also

Prvi pogled na HBO-ovu seriju Welcome to Derry, i novi pogled na seriju The Penguin

Max je objavio novi promo video koji najavljuje njihov nadolazeći plan za 2024./2025. godinu, a …

Puni trailer za SF triler I.S.S.

Bleecker Street Films objavio je puni trailer za SF triler I.S.S., redateljice Gabriele Cowperthwaite (Blackfish, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics