House of the Dragon: 2. sezona će imati manji broj epizoda nego prva

Otkriven je broj epizoda druge sezone HBO-ove fantasy serije House of the Dragon iliti Zmajeve kuće. Fanovima se najvjerojatnije neće svidjeti činjenica da druga sezona prikvela Igre prijestolja ima čak dvije epizode manje od prve, što znači da ju čini ukupno osam epizoda. Ta vijest dolazi u trenutku kada počinje produkcija druge sezone u Ujedinjenom Kraljevstvu. Premijera druge sezone se očekuje u ljeto 2024. godine.

Incijalni plan je bio da se druga sezona također sastoji od 10 epizoda, ali se to promjenilo, što je dovelo do nekih prepravki scenarija. S obzirom na promjenu vodstva u HBO-ovoj matičnoj tvrtki, neki su ukazivali da je upravo Warner Bros. Discovery odgovoran za te izmjene, radi njegovog fokusa na smanjenje troškova. No glasnogovornik HBO-a, koji je ujedno i potvrdio da će druga sezona imati osam epizoda, naglasio je da je smanjenje broja epizoda primarno vođeno pričom. Problem je taj što sumnjamo da bi baš priznali da su išli na smanjenje troškova čak i da to jest slučaj.

Objavljeno je da je kreativni tim zamislio da serija traje tri ili četiri sezone. Navodno je izvršni producent, sutvorac i showrunner Ryan Condal, koji radi s autorom i izvršnim producentom Georgeom R. R. Martinom, napravio ‘korak unatrag’ dok se sastavljala druga sezona kako bi se dobio ukupni pogled na seriju, da bi se odgonetnuo cijeli narativni tijek, uključujući kako razdvojiti priče od sezone do sezone i koje bitke uključiti i kada. Kao dio toga, Deadline prenosi da je po njihovim saznanjima/izvorima treća sezona već dobila svoje odrednice i da bi mogla dobiti zeleno svjetlo. HBO navodno ozbiljno razmišlja da se krene dalje sa scenarijima, glumačkim postavama i produkcijskim planom jer i mreža pokušava razmišljati dugoročno umjesto od sezone do sezone. Budući da se dio zapleta koji je incijalno bio namijenjen za drugu sezonu, uključujući veliku bitku, seli u treću sezonu, sada postaje vjerojatnije da bi serija mogla trajati četiri sezone.

O samoj radnji druge sezone ne znamo puno. No nedavno je Ryan Condal izjavio kako će nas u nadolazećoj sezoni dočekati pet novih zmajeva. Martin je izjavio kako je kreativni tim dodao puno detalja koji su prekrasni a koji nisu u knjizi, no naglasio je da iako je dodano novih stvari, da su to dobre stvari, što je važno.

Uz Condala i Martina izvršni producenti su Sara Hess i Vince Gerardis, dok su redatelji Alan Taylor i Miguel Sapochnik.

Check Also

Mars Express: otkrijte francuski animirani SF noir

Predstavljamo vam još jedan animirani žanrovski film iz rubrike ‘prošlo nam je ispod radara, ali …

Finalni trailer za Marvelovu seriju Secret Invasion!

Disney Plus je objavio novi trailer za limitiranu, špijunsku SF seriju Secret Invasion, koja stavlja …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics