Hot Skull: prvi teaser za Netflixovu distopijsku seriju Hot Skull!

Netflix je objavio prvi službeni teaser za distopijsku tursku seriju Hot Skull. Riječ je o adaptaciji istoimenog romana iz 2016. godine, autora Afşina Kuma. Tvorac serije koja se sastoji od osam epizoda je Mert Baykal.

Priča je smještena u svijet u kojem je epidemija u porastu, a širi se verbalnom komunikacijom. Bivši lingvist, Murat Siyavus jedan je od rijetkih nezahvaćenih bolešću i sakrio se u kući svoje majke. Međutim, nije mogao dugo ostati skriven i bez doticaja s bolešću, jer su ga proganjali oni koji su već bili zaraženi. Murata su brutalne vlasti natjerale da napusti sigurnu zonu kako bi istražile razloge iza dugotrajnog učinka bolesti.

Hot Skull će očito biti jedna od onih SF serija koja će većinom počivati na aspektima trilera i zavjere. Možda ćemo otkriti da su epidemiju nekako uzrokovali ljudi kako bi zadovoljili vlastitu pohlepu. No, nisu znali da će Murat ispasti prepreka na njihovom putu do uspjeha. Murat će na početku definitivno negirati svoje sposobnosti, ali na kraju će se suočiti sa svojim strahom. Najuzbudljivije u ovoj nadolazećoj seriji je kako će Murat, bivši lingvist, pronaći lijek za bolest koja se širi komunikacijom.

Glavne uloge tumače Osman Sonant, Hazal Subaşı, Şevket Çoruh, Tilbe Saran, Kubilay Tunçer, Özgür Emre Yıldırım, Gonca Vuslateri, Zerrin Sümer, Yetkin Dikinciler i Hakan Gerçek.

Hot Skull na Netflix stiže 02. prosinca.

Check Also

Prvi pogled na Tron: Ares!

Disney je otkrio prvi pogled na Tron: Ares, koji predstavlja nastavak filma Tron: Legacy. Nemojte …

Prvi pogled na reboot filma The Crow!

Konačno smo dobili prvi pogled na reboot filma The Crow (Vrana), u vidu netom objavljenih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics