Hogwarts Legacy: prvi veliki RPG u svijetu Harryja Pottera

Hogwarts Legacy, dugoočekivana video igra inspirirana književnim djelima J.K. Rowling o Harryju Potteru, je konačno doživjela svoju službenu najavu. Riječ je o “open world” RPG-u smještenom u dobro poznati svijet popularnog serijala o mladom čarobnjaku. Radnja se odvija negdje oko 1800. godine, nekoliko dekada prije događaja prikazanih u filmovima Fantastične zvijeri, i čitavo stoljeće prije rođenja titularnog lika slavnog serijala J.K. Rowling.

Kako klimaktična priča počinje, igrači razvijaju svoje čarobne sposobnosti savladavanjem čarolija, kuhanjem napitaka i kroćenjem fantastičnih zvijeri. Usput će otkriti prostrani svijet ispunjen vrlo rizičnim opasnostima vezanim uz davno zaboravljenu prošlost svijeta čarobnjaštva i neobičnu sposobnost koju posjeduju samo oni. Putovanje igrače vodi izvan Hogwartsa na kako nove tako i poznate lokacije čarobnjaka, uključujući Zabranjenu šumu i selo Hogsmeade.

Izdavač Warner Bros Games ističe da J.K. Rowling nije bila direktno uključena u razvoj igre, ali da “je njezino izuzetno djelo poslužilo kao temelj za razvoj tog čarobnjačkog svijeta.” Nekima će činjenica da je Rowling odustala od kreativne kontrole nad ovom igrom pružiti dovoljno utjehe s obzirom na nedavna kontroverzna zbivanja oko autorice. No s druge strane upravo radi te iste stvari dio fanova će sasvim sigurno odustati od igre.

Osim što postoji u settingu Wizarding Worlda, veći dio igre je originalni sadržaj koji su kreirali programeri Avalanchea i Portkey Gamesa, kao i sami igrači. U samoj igri, igrači će imati mogućnost da uđu u lik vještice ili čarobnjaka te iskuse život u Hogwartsu. Što se likova tiče, sve kreira i potpuno prilagođava igrač. On može stvoriti vlastiti lik, učiti čarolije, brusiti svoje borbene vještine i birati svoju Hogwartsovu kuću. Igrač putuje kroz Hogwarts pod utjecajem njih, a ne Rowlingice.

Hogwarts Legacy je u razvoju za PlayStation 4 i 5, Xbox One i Xbox Series X/S te PC, a stiže 2021. godine.

Hogwarts Legacy

Check Also

The Invincible: novi trailer za retrofuturističku video igru inspiriranu romanom Stanisława Lema

Na temeljima priče kultnog SF romana The Invincible (Niezwyciężony) autora Stanisława Lem, radilo se na …

The Invincible, video igra po romanu Stanisława Lema

The Invincible je znanstvenofantastični klasik poljskog pisca Stanisława Lema, objavljen 1964. godine. Radnja prati posadu …

One comment

  1. “Nekima će činjenica da je Rowling odustala od kreativne kontrole nad ovom igrom pružiti dovoljno utjehe s obzirom na nedavna kontroverzna zbivanja oko autorice. No s druge strane upravo radi te iste stvari dio fanova će sasvim sigurno odustati od igre.
    … Igrač putuje kroz Hogwarts pod utjecajem njih, a ne Rowlingice.”

    Što je ovo? Recenzija igre ili zapisnik s partijskog sastanka?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics