His Dark Materials: novi trailer i poster za 3. sezonu HBO-ove serije!

Završna pobuna započinje za mjesec dana!

His Dark Materials (Njegova mračna građa, Lumen izdavaštvo) serijal je knjiga Philipa Pullmana koji je već stekao kultni status među ljubiteljima fantastike, a ni serija, po svemu sudeći – za razliku od filma Zlatni kompas (The Golden Compass) snimljenoga po prvoj knjizi, Polarna svjetlost (Northern Lights) – nije razočarala.

Treća sezona, snimljena po završnici knjiške trilogije pod nazivom Jantarni dalekozor (The Amber Spyglass) donosi konačnu borbu – i “konačne sudbine”, kako piše na posteru nad likovima koji se doimaju kao da stoje spremni za posljednji okršaj – za koju su temelj postavile prve dvije sezone, koje su, po većini kritika, više nego dobre. Sezona se vrti oko Lyre (Dafne Keen; Logan) i vještičjega proročanstva koje bi moglo promijeniti svijet a koji ima veze s Postankom, Adamom i Evom, te nositelja Čudesnog noža, Willa (Amir Wilson), s kojim Lyra putuje u zemlju mrtvih, mjesto odakle se nitko nikada nije vratio. Rat protiv neba i Autoriteta, pa samim tim i Magisterija, koji proglašava Lyrin otac, Lord Asriel (James McAvoy; X-Men, Split), na pomolu je. “Smrt će umrijeti”, kaže Lord Asriel još u prvoj knjizi. Glavni neprijatelji su simbol za Crkvu kao instituciju, ali i samog Boga kako ga predstavljaju primarno kršćani, zbog čega serijal i ima kontroverznu reputaciju te je bio zabranjivan u knjižnicama po Americi. A tu je i putovanje kroz više svjetova, skupa s fizičarkom Mary Malone (Simone Kirby; Alice Through the Looking Glass, Artemis Fowl, Hidden Assets), nego što su prve dvije sezone dale i naslutiti – ali spašavanje svih svjetova ima svoju cijenu…

Jednu od glavnih uloga, one Lyrine prevrtljive majke Mrs Coulter, tumači genijalna Ruth Wilson (Luther). Lin-Manuel Miranda (Hamilton) vraća se kao gost, a tumači lik Leeja Scorsbyja.

Seriju producira Bad Wolf u suradnji s New Line Cinema za BBC One i HBO, a izvršni producenti su Jane Tranter (A Discovery of Witches, Succession, Da Vinci’s Demons), Dan McCulloch, Joel Collins (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, Black Mirror) i Julie Gardner (Doctor Who) za Bad Wolf; Philip Pullman (serijali knjiga His Dark Materials i Book of Dust), Jack Thorne (Enola Holmes), Tom Hooper; Deborah Forte (Mortal Engines), Toby Emmerich (The Hobbit, Black Adam, It) i Carolyn Blackwood (The Hobbit) za New Line Cinema; i Ben Irving (Doctor Who) za BBC.

Podsjećamo, serija se na HBO i HBO Max vraća 05. prosinca i izlazit će po dvije epizode.

His Dark Materials

Check Also

Rebecca Ferguson pridružila se glumačkoj ekipi SF trilera Mercy

Rebecca Ferguson (Dune, Silo) glumit će uz Chrisa Pratta (The Tomorrow War, Jurassic World franšiza) …

Fallout: retro posteri glavnih likova serije!

Prime Video prvi je teaser trailer za seriju Fallout objavio još u prosincu 2023., a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics