His Dark Materials: novi trailer i poster za 3. sezonu HBO-ove serije!

Završna pobuna započinje za mjesec dana!

His Dark Materials (Njegova mračna građa, Lumen izdavaštvo) serijal je knjiga Philipa Pullmana koji je već stekao kultni status među ljubiteljima fantastike, a ni serija, po svemu sudeći – za razliku od filma Zlatni kompas (The Golden Compass) snimljenoga po prvoj knjizi, Polarna svjetlost (Northern Lights) – nije razočarala.

Treća sezona, snimljena po završnici knjiške trilogije pod nazivom Jantarni dalekozor (The Amber Spyglass) donosi konačnu borbu – i “konačne sudbine”, kako piše na posteru nad likovima koji se doimaju kao da stoje spremni za posljednji okršaj – za koju su temelj postavile prve dvije sezone, koje su, po većini kritika, više nego dobre. Sezona se vrti oko Lyre (Dafne Keen; Logan) i vještičjega proročanstva koje bi moglo promijeniti svijet a koji ima veze s Postankom, Adamom i Evom, te nositelja Čudesnog noža, Willa (Amir Wilson), s kojim Lyra putuje u zemlju mrtvih, mjesto odakle se nitko nikada nije vratio. Rat protiv neba i Autoriteta, pa samim tim i Magisterija, koji proglašava Lyrin otac, Lord Asriel (James McAvoy; X-Men, Split), na pomolu je. “Smrt će umrijeti”, kaže Lord Asriel još u prvoj knjizi. Glavni neprijatelji su simbol za Crkvu kao instituciju, ali i samog Boga kako ga predstavljaju primarno kršćani, zbog čega serijal i ima kontroverznu reputaciju te je bio zabranjivan u knjižnicama po Americi. A tu je i putovanje kroz više svjetova, skupa s fizičarkom Mary Malone (Simone Kirby; Alice Through the Looking Glass, Artemis Fowl, Hidden Assets), nego što su prve dvije sezone dale i naslutiti – ali spašavanje svih svjetova ima svoju cijenu…

Jednu od glavnih uloga, one Lyrine prevrtljive majke Mrs Coulter, tumači genijalna Ruth Wilson (Luther). Lin-Manuel Miranda (Hamilton) vraća se kao gost, a tumači lik Leeja Scorsbyja.

Seriju producira Bad Wolf u suradnji s New Line Cinema za BBC One i HBO, a izvršni producenti su Jane Tranter (A Discovery of Witches, Succession, Da Vinci’s Demons), Dan McCulloch, Joel Collins (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, Black Mirror) i Julie Gardner (Doctor Who) za Bad Wolf; Philip Pullman (serijali knjiga His Dark Materials i Book of Dust), Jack Thorne (Enola Holmes), Tom Hooper; Deborah Forte (Mortal Engines), Toby Emmerich (The Hobbit, Black Adam, It) i Carolyn Blackwood (The Hobbit) za New Line Cinema; i Ben Irving (Doctor Who) za BBC.

Podsjećamo, serija se na HBO i HBO Max vraća 05. prosinca i izlazit će po dvije epizode.

His Dark Materials

Check Also

Wednesday ruši rekorde gledanosti, ali koliko je serija zapravo dobra?

Burtonova nadnaravna serija Wednesday, o titularnoj kćeri obitelji Addams s Jennom Ortegom u glavnoj ulozi, …

Novi pogled na Spider-Man: Across the Spider-Verse

Kad je Spider-Man: Into The Spider-Verse iliti Spider-Man: Novi svijet stigao u kina 2018. godine, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics